UPDATE #NOW

Το σκληρό πρόσωπο του πολέμου: Το post της Olena Zelenska για τα παιδιά που δεν είναι πια εδώ


JTeam

9 Μαρτίου 2022

Το σκληρό πρόσωπο του πολέμου: Το post της Olena Zelenska για τα παιδιά που δεν είναι πια εδώ
«Η Polina από το Κίεβο. Πέθανε μαζί με τους γονείς και τον αδελφό της, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στους δρόμους της πρωτεύουσας»

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska, απέτισε φόρο τιμής στα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα. Μέσα από ανάρτησή της στο Instagram έδειξε ότι το πραγματικό κόστος του πολέμου, το πληρώνουν οι αθώοι.

«Η Alisa από την ουκρανική πόλη Okhtyrka. Δεν ήταν πάνω από 8 ετών. Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, πλάι στον παππού της που προσπάθησε να την προστατεύσει με το ίδιο του το σώμα», έγραψε.

«Η Polina από το Κίεβο. Πέθανε μαζί με τους γονείς και τον αδελφό της, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στους δρόμους της πρωτεύουσας».

Έπειτα, η Zelenska μοιράστηκε την ιστορία ενός παιδιού που τραυματίστηκε. Είναι μόλις 18 μηνών και οι γονείς της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, την ώρα της μάχης. Στο ίδιο post, σημείωσε πως λέγεται ότι τουλάχιστον 40 παιδιά έχουν σκοτωθεί «εξαιτίας των βομβαρδισμών ήρεμων πόλεων».

«Αν ο ρωσικός λαός λέει ότι ο πόλεμος δεν αγγίζει τους αμάχους, δείξτε αυτές τις φωτογραφίες», πρόσθεσε.

H Olena Zelenska παραμένει ενεργή στα social media και προσπαθεί να εμψυχώσει τον λαό, όσο περισσότερο μπορεί.

«Πριν τον πόλεμο είχα σημειώσει ότι υπάρχουν 2 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες από άντρες στην Ουκρανία. Τα στατιστικά το αποδεικνύουν και τώρα αυτά τα στοιχεία αποκτούν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα», έγραψε την 1η Μαρτίου σε ανάρτησή της.

«Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Να θυμάστε πώς γιορτάζαμε μαζί αυτή την ημέρα πριν τον πόλεμο, έτσι ώστε ο ήλιος να φανεί μέσα από τους καπνούς στον ουρανό. Όλα θα είναι ανοιξιάτικα. Όλα θα μυρίζουν νίκη. Όλα θα είναι η Ουκρανία».