REAL LIFE WHO

«Θα μείνω εδώ, μαζί σας»: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska


JTeam

1 Μαρτίου 2022

«Θα μείνω εδώ, μαζί σας»: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska
Instagram @olenazelenska_official
Μία από τις πιο αγαπητές γυναίκες της χώρας, η οποία βρέθηκε ανάμεσα στους «Πιο Επιδραστικούς Ουκρανούς» για το 2019

Η Olena Zelenska, σύζυγος του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelensky, αποφάσισε να μείνει στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή. Παραμένει ενεργή στα social media, απευθύνεται στον ουκρανικό λαό και προσπαθεί να εμψυχώνει, όσο μπορεί, όλους εκείνους που αγωνίζονται.

«Καλοί μου άνθρωποι! Ουρανοί! Σας βλέπω όλους σήμερα. Όλους εσάς που εμφανίζεστε στην τηλεόραση, στους δρόμους, στο Internet. Βλέπω όλα τα posts σας και τα βίντεο. Και ξέρετε τι; Είστε απίστευτοι! Είμαι περήφανη που ζω στην ίδια χώρα με εσάς», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram. «Και σήμερα δε θα πανικοβληθώ και δε θα κλάψω. Θα είμαι ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά μου με κοιτούν. Θα είμαι δίπλα τους. Και πλάι στον σύζυγό μου. Και μαζί σας».

Αργότερα, ανέβασε τη φωτογραφία ενός μωρού, η γέννηση του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου. «Αυτό το παιδί γεννήθηκε σε ένα καταφύγιο στο Κίεβο. Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, κάτω από τον ήρεμο ουρανό. Αυτό θα πρέπει να βλέπουν τα παιδιά… Είμαστε ο στρατός, ο στρατός είμαστε εμείς. Και τα παιδιά που γεννιούνται σε καταφύγια, θα ζήσουν σε μία ειρηνική χώρα που υπερασπίστηκε τον εαυτό της», σημείωσε.

Η Olena Zelenska γεννήθηκε στο Kryvyi Rih. Σπούδασε αρχιτεκτονική, όμως εργάζεται κυρίως ως σεναριογράφος. Παράλληλα, είναι συνιδρύτρια μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής της χώρας, της Studio Kvartal 95, η οποία αναλαμβάνει κυρίως ψυχαγωγικά προγράμματα.

Γνωστή για τον ακτιβιστικό της ρόλο, έχει βοηθήσει την Ουκρανία να κάνει βήματα προόδου. Εκείνη ξεκίνησε την εισαγωγή της χώρας στην πρωτοβουλία της G7 για την ισότητα των φύλων. Ως Πρώτη Κυρία, κάνει προσπάθειες για την αλλαγή του συστήματος διατροφής στα σχολεία, ενώ έπαιξε ρόλο – κλειδί στην ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για πολιτιστικά και έμφυλα ζητήματα.