REAL LIFE WHO

Η Hazel McCallion, στα 101 της, αναλαμβάνει διευθύντρια του αεροδρομίου του Toronto


JTeam

13 Απριλίου 2022

Η Hazel McCallion, στα 101 της, αναλαμβάνει διευθύντρια του αεροδρομίου του Toronto
Instagram/ insauga
Στα 101 της, δηλώνει πανέτοιμη να αναλάβει τη διεύθυνση του αεροδρομίου του Toronto καθώς η επιλογή της ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κι εμείς απλά υποκλινόμαστε στις αντοχές, την ενέργεια και την επιμονή της. 

H Hazel McCallion για 36 χρόνια ήταν δήμαρχος στην πόλη Mississauga. Μπορεί στα 93 της να βγήκε στη σύνταξη αλλά αυτό δεν τη σταμάτησε από το να συνεχίζει να θέτει στόχους. Στα 101 της, δηλώνει πανέτοιμη να αναλάβει τη διεύθυνση του αεροδρομίου του Toronto καθώς η επιλογή της ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κι εμείς απλά υποκλινόμαστε στις αντοχές, την ενέργεια και την επιμονή της.

Κάπως έτσι η Hazel, η οποία για τους φίλους της είναι ο «τυφώνας Hazel», υπέγραψε τριετή σύμβαση με στόχο να αναλάβει τα καθήκοντα της διευθύντριας στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου του Toronto. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Καναδός υπουργός Μεταφορών, Omar Alghabra, συνεχάρη την McCallion για την κοινωνική της εργασία επί 40 χρόνια και πρόσθεσε πως το μέλλον της είναι «να επιβλέπει και να καθοδηγεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Καναδά».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των 100ων της γενεθλίων, ο πρωθυπουργός του Ontario, Doug Ford, περιέγραψε τη McCallion ως «το παράδειγμα του Καναδά». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Την αγαπώ, είναι ο μέντορας μου και μου έχει διδάξει τόσα πολλά και είναι πάντα εκεί για όλους μας».

Ως μεσήλικη πια, εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για την τοπική πολιτική ενώ συνέχισε να εχει διάφορους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση προτού υποβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Mississauga το 1978. Το 2014, εγκατέλειψε τα καθήκοντά της αλλά όπως φαίνεται, εξακολουθεί να μην παραιτείται και να στοχεύει ψηλά, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές της.

Μεταξύ άλλων, η Hazel McCallion ψώνιζε από διαφορετικά παντοπωλεία κάθε εβδομάδα για να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των ψηφοφόρων. Στη συνέχεια φρόντιζε να συμπεριλαμβάνει τα παράπονα και τις απαιτήσεις των κατοίκων σε ομιλίες της, αποτελώντας πηγή έμπνευσης.

Γεννημένη στο Port Daniel του Quebec το 1921, η McCallion ήταν το νεότερο από τα πέντε παιδιά οικογένειας που βίωσαν τη Μεγάλη Ύφεση. Η ίδια έχει γεννηθεί μια χρονιά πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, δηλαδή το 1921. Όταν έγινε η Απόβαση στη Νορμανδία ήταν 21 χρονών, όταν ο Neil Armstrong πάτησε στη Σελήνη είχε γιορτάσει τα 48 της χρόνια.

Εμείς μετά το νέ της επαγγελματικό βήμα, της ευχόμαστε και εις άλλα με υγεία!