REAL LIFE WHO

Η Nastya Tikhaya φροντίζει ανάπηρα ζώα που διασώθηκαν στην Ουκρανία και γίνεται το φως στο σκοτάδι του πολέμου


JTeam

13 Απριλίου 2022

Η Nastya Tikhaya φροντίζει ανάπηρα ζώα που διασώθηκαν στην Ουκρανία και γίνεται το φως στο σκοτάδι του πολέμου
Nastya Tikhaya / Instagram
Η Nastya Tikhaya έγινε ηρωίδα στον άνισο πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία, προσφέροντας τη βοήθειά της σε κάθε αδέσποτο και ανάπηρο ζώο που διέφυγε από το μέτωπο.

Αν θυμάστε την παρακάτω φωτογραφία που έγινε ένα από τα σύμβολα κατά του πολέμου στην Ουκρανία, τότε θα θέλετε να μάθετε τη συνέχεια αυτής της ιστορίας. Μόλις τον περασμένο μήνα, η εικόνα της 20χρονης Nastya να σώζει ανάπηρα σκυλιά στην Ουκρανία έγινε αμέσως viral, αποτυπώνοντας το μέγεθος μιας πράξης που ξεπερνά την κτηνωδία.

Jenny.Gr
Photographer Unknown / Reddit

Η εικόνα δείχνει τη μεγάλη προσπάθεια για δραπέτευση από το μέτωπο του πολέμου και την ψυχική δύναμη μερικών ανθρώπων να βοηθούν τους άλλους ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως η Nastya Tikhaya. Η διάσωση των ζώων δεν ήταν κάτι άγνωστο για εκείνη.

Μέχρι και πριν τον πόλεμο, μαζί με την οικογένειά της βοηθούσαν αδέσποτα σκυλιά να βρουν σπίτι. Πριν τη ρωσική εισβολή, η Nastya είχε υπό τη φροντίδα της 19 σκυλιά, μεταξύ των οποίων πολλά ακρωτηριασμένα και σε αναπηρικά αμαξίδια. Κι ενώ είχε αποφασίσει να γίνει νοσοκόμα, ο πόλεμος την οδήγησε στο να γίνει εθελόντρια διασώστρια ζώων. Από το Κίεβο, υπήρχαν ήδη 30 σκυλιά που διασώθηκαν, μεταφερόμενα σε προσωρινά καταφύγια.

Η αποστολή της 20χρονης δεν σταματά μόνο στη διάσωση σκύλων αλλά και κάθε άλλου ζώου που κινδυνεύει. Μεταξύ αυτών, γάτες, χελώνες, χάμστερ, χαμαιλέοντες.

Η Nastya αφιερώνει τουλάχιστον μια ώρα καθημερινά στο καθένα για λίγη τρυφερότητα και φροντίδα. Μαζί με τον σύζυγό της, Arthur, είναι προσηλωμένοι στην αποστολή να περιποιούνται κάθε τους πληγή ενώ στη συνέχεια, μαζί με τη βοήθεια των εθελοντών, τα βοηθούν να βρουν τους νέους τους ιδιοκτήτες. Και πάλι από την αρχή!

Η Nastya εξιστορεί μέρος της δικής της ιστορίας. «Δεν υπήρχε νερό, ρεύμα, θέρμανση. Ήταν αδύνατο να μείνει κανείς στο Irpin. Περπατήσαμε 40 μέτρα από το σπίτι και ο σκύλος μου έφυγε από τα χέρια μου και έτρεξε πίσω, στο σπίτι. Τώρα βρίσκομαι ανάμεσα σε σκυλιά, δεμένα με λουριά. Κι έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε δύο σενάρια: να γυρίσω πίσω για το δικό μου beagle ή να σώσω πρώτα κάποια άλλα και μετά να επιστρέψω για να το βρω; Γιατί ξέρω ότι θα περίμενε στο σπίτι. Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση εκείνο το διάστημα της ζωής μου. Γιατί ήταν ο σκύλος μου κι εγώ τον άφηνα πίσω».

Όπως προσθέτει: «Παρακαλούσα τον άνθρωπο στο σημείο ελέγχου επί δύο ώρες για να με αφήσει να γυρίσω πίσω. Μου είχε πει: "Αν πεθάνεις, δεν θα κλάψω" κι εγώ του απάντησα πως δεν σκοπεύω να πεθάνω και πως το μόνο που ήθελα ήταν να βρω τον σκύλο μου. Και τον βρήκα».

H Nastya τώρα θεραπεύει μια πληγή από τον ακρωτηριασμό του, λέγοντας πως «κάθε δημοσιογράφος θέλει ωραίες φωτογραφίες αλλά η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι». Ο πόλεμος για την ακρίβεια, δεν έχει καμία ωραία εικόνα αλλά η φωτογραφία της γενναίας Nastya απεικονίζει το πραγματικό μέγεθος του πολέμου και είναι ό,τι πιο ειλικρινές κυκλοφορεί.

Τα ροζ μαλλιά της, όπως σκύβει για να φροντίσει τα αδέσποτα και ανάπηρα σκυλιά που έχει γύρω της, κάνουν ένα κεφάλαιο του πολέμου να μην είναι πια τόσο σκοτεινό.

Για να στηρίξετε τη Nastya και τον Arthur προκειμένου να συνεχίζουν με την ίδια δύναμη την ιδιαίτερη πρωτοβουλία διάσωσης, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον από τους δύο παρακάτω τρόπους:

PayPal: [email protected]
Λογαριασμός τράπεζας: 4441114447574342