REAL LIFE WHO

Μια Μέρα Μαγική: Το brand με την κοινωνική και οικολογική ευαισθησία που κάνει κάθε μέρα των παιδιών μας μαγική


JTeam

16 Ιουνίου 2022

Μια Μέρα Μαγική: Το brand με την κοινωνική και οικολογική ευαισθησία που κάνει κάθε μέρα των παιδιών μας μαγική
Η Κατερίνα Ηλία και η Άννα Καλαθιανάκη κατάφεραν να φανταστούν πως όλοι οι άνθρωποι μπορούσαμε να δείχνουμε τον σεβασμό μας σε καθετί που μας περιβάλλει με μία απλή μας επιλογή και να αποτελούμε μέρος μίας σπουδαίας αλλαγής που θα συνέβαινε για το καλό όλου του πλανήτη. Αυτό πρεσβεύουν μέσω του brand τους «Μια Μέρα Μαγική» παρουσιάζοντας υψηλής ποιότητας ρούχα για βρέφη και παιδιά, που υπακούουν στους νόμους της ηθικής και βιώσιμης μόδας. Εμείς βρεθήκαμε μαζί τους και συζητήσαμε -μεταξύ άλλων- τη σημαντικότητα της επιλογής οργανικών υφασμάτων, πώς μεταφράζεται η ποιότητα στην τιμή των ρούχων που επιλέγουμε, αλλά και το πώς μπορεί, τελικά, να είναι κάθε μέρα μαγική για εμάς και τα παιδιά μας. Τέλος, μας εξηγούν πως η έμπνευσή τους δημιουργήθηκε μέσα από τις ιστορίες ζωής των ίδιων αλλά και των ανθρώπων που επέλεξαν να συνεργαστούν, ενώ η εμπιστοσύνη που εμπνέουν στους πελάτες πηγάζει από την αληθινή επιθυμία τους να κάνουν τη Μέρα τους Μαγική.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του «Μια μέρα μαγική», πώς γεννήθηκε η ιδέα, πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε στο brand που είναι σήμερα.


Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν πρόσφατα, μόλις πριν 5 χρόνια, και αναπτύχθηκε σταδιακά μία φιλία που την χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα ο αμοιβαίος θαυμασμός της μίας για την άλλη. Ως μητέρες δύο παιδιών η καθεμιά μας, μοιραζόμασταν στις συναντήσεις μας ανησυχίες, προβληματισμούς -όπως κάνουμε, άλλωστε, όλες οι μητέρες μεταξύ μας- αλλά και όνειρα. Όχι όνειρα μόνο για τα παιδιά μας, αλλά και δικά μας. Σε αυτές τις συζητήσεις πάντα γελούσαμε και στο τέλος νιώθαμε πως μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα σκεφτόμασταν, έτσι απλά, γιατί το είπε η Άννα σε μένα ή το αντίστροφο. Στη ζωή, όμως, όταν μοιράζεσαι σκέψεις και όνειρα, φόβους ή ανησυχίες, με ανθρώπους που στο τέλος σε κάνουν να χαμογελάς αληθινά, τότε αυτούς τους ανθρώπους τους παίρνεις από το χέρι και προχωράς. Αυτό κάναμε κι εμείς… Η ιδέα της μίας έγινε όνειρο ζωής για την άλλη, ενώ οι στόχοι δεν άργησαν να γίνουν κοινοί. Και κάπως έτσι, ως δύο γυναίκες, εργαζόμενες μητέρες -η μία διακοσμήτρια και η άλλη επαγγελματίας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και διαφήμισης- πιάσαμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από τα δικά μας όνειρα…

Ξέρουμε πως με το να είμαστε δημιουργικές, επινοητικές και να εμπνέουμε κάτι όμορφο και θετικό στα παιδιά μας γινόμαστε και ευτυχισμένες. Γνωρίζουμε, επίσης, πως οι άνθρωποι όλα όσα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να πορευτούμε με ειρήνη και χαρά στη ζωή, τα βρίσκουμε στη φύση, οπότε στρέψαμε τη προσοχή μας στα βασικά... Αποφασίσαμε να πούμε όλα αυτά που σκεφτόμαστε μέσα από τον κόσμο της παιδικής μόδας, η οποία είναι ικανή να καθορίσει πολλά στη ζωή και τον τρόπο σκέψης των παιδιών. Και τότε, επιλέξαμε την ηθική μόδα. Αποφασίσαμε να ντύσουμε τα παιδιά με απλά, άνετα και διαχρονικά στυλ. Με ρούχα που επιτρέπουν την εξερεύνηση και το παιχνίδι, φτιαγμένα για περιπέτειες και για να ανακαλύψουν την ομορφιά στην απλότητα. Ρούχα που διατηρούν την αγνότητα των παιδιών, αυτό δηλαδή που όλοι έχουμε ανάγκη να βλέπουμε στο βλέμμα τους. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται φλύαρες, δυνατές και έντονες εκτυπώσεις για να ξεχωρίσουν. Είναι ήδη ξεχωριστά από τη μέρα που γεννιούνται, όλοι το ξέρουμε αυτό. Δεν χρειάζονται ντουλάπες γεμάτες ρούχα που δεν προλαβαίνουν να απολαύσουν και να χαρούν. Όλα αυτά προσπαθούμε να αναπτύξουμε μέσα από το brand μας, διατηρώντας με τις επιλογές μας μειωμένο το οικολογικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η βιωσιμότητα και τα οργανικά υλικά είναι εμφανές πως είναι πολύ σημαντικά για την ταυτότητά σας ως brand. Τι σας έκανε να αποφασίσετε να επιλέξετε αυτή την κατεύθυνση;

Βασιζόμαστε σε ένα όραμα δημιουργίας όμορφων, διαχρονικών και βιώσιμων ρούχων και αξεσουάρ που φροντίζουν τα παιδιά και το περιβάλλον. Σεβόμαστε τον άνθρωπο και τους φυσικούς πόρους, ενώ πιστεύουμε σε έναν απλούστερο, πιο ευγενικό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τον οποίο δεν χρειάζεται να ζούμε με υπερβολές επιβαρύνοντας κάθε τι που μας περιβάλλει. Οι εταιρείες με τις οποίες επιλέξαμε να συνεργαστούμε δείχνουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία… Σέβονται απόλυτα το περιβάλλον, δημιουργούν προϊόντα μόνο από οργανικές πρώτες ύλες, χωρίς χημικές επεξεργασίες και τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα, προσφέρουν δουλειά και χαρίζουν ίσες επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες, αμείβουν δίκαια τους εργαζόμενους εξασφαλίζοντάς τους ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, αλλά και πράττουν φιλανθρωπικό έργο δημιουργώντας σχολεία σε αφρικανικές χώρες, χρηματοδοτώντας και την εκπαίδευση των παιδιών σε αυτά, και πολλά άλλα ακόμη… Γιατί αυτό το νόημα έχει ο κόσμος μας.

Να φερόμαστε με ευγένεια σε ό,τι τον περιβάλλει. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε διαχρονικά, ανθεκτικά, οργανικά ρούχα που είναι καλύτερα για τα παιδιά αλλά και για τον πλανήτη που μοιραζόμαστε. Βέβαια, αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι η κατασκευή και η πώληση ρούχων έχει αντίκτυπο. Η φιλοδοξία μας, όμως, είναι να ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές αγορών. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε τέλειες, αλλά με ταπεινή στάση ακολουθούμε νέους και συναρπαστικούς δρόμους για να γίνουμε μια πιο βιώσιμη και υπεύθυνη εκδοχή του εαυτού μας. Οφείλουμε να είμαστε αυτό το παράδειγμα στις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να στραφεί για τις αγορές του σε επιχειρήσεις που έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και αντίστοιχο τρόπο λειτουργίας;

Θα του χαμογελούσαμε και, κοιτάζοντάς τον στα μάτια, θα του λέγαμε πόσο σπουδαίο είναι η σκέψη του να γίνει απόφαση και πράξη! Επιλέγοντας να αγοράσει οργανικά ενδύματα, ουσιαστικά επιλέγει να αλλάξει το μέλλον του, την υγεία των παιδιών αλλά και τη μελλοντική υγεία του πλανήτη μας. Υπάρχει κάτι σπουδαιότερο από αυτό;

Πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε ποιοτικά υφάσματα για μας και ειδικά για το μωρό μας;

Είναι μόνο σημαντικό! Όσο σημαντικό είναι για μία νέα μητέρα η επιλογή των κατάλληλων και χωρίς χημικά προϊόντων φροντίδας και υγιεινής του μωρού ή οι βιολογικές τροφές του. Τα παιδιά και τα μωρά έχουν πολύ πιο λεπτό και πορώδες δέρμα από έναν ενήλικα. Αυτό σημαίνει πως το δέρμα τους απορροφά πολύ εύκολα επικίνδυνες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή μη οργανικού βαμβακιού.

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά καταναλώνουν τρομακτικά τεράστιο ποσοστό της δόσης καρκινογόνων φυτοφαρμάκων μέχρι και την ηλικία των 6-7 ετών. Αυτό σκεφτείτε πόσο ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο είναι, όταν το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσοστού θα προέλθει από τα ρούχα που εμείς οι γονείς αγοράζουμε και τα ντύνουμε, αλλά και το φαγητό που τους παρέχουμε. Το τρομακτικότερο όλων είναι ότι πολλές φορές θα μπορούσαμε εν αγνοία μας να θέτουμε τα παιδιά μας σε κίνδυνο, αγοράζοντας κορυφαίες μάρκες του χώρου που περιέχουν τις υψηλότερες ποσότητες επιβλαβών χημικών στοιχείων, χωρίς εμείς να ερευνούμε ή και να ελέγχουμε τις αναγραφόμενες ετικέτες τους. Είναι πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε.

Κι εμείς ως μητέρες κάναμε τεράστια τέτοια λάθη με τις επιλογές μας. Κάναμε όμως την έρευνά μας. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου περίεργο το γεγονός ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με τις δερματικές παθήσεις και τις αλλεργίες όταν τα παιδιά φορούν συμβατικό ή, ακόμα χειρότερα, μη πιστοποιημένο βαμβάκι. Επιπλέον, οφείλουμε να πούμε, πως η επιλογή οργανικών ρούχων μειώνει σημαντικά, και μερικές φορές ανακουφίζει πλήρως, τα συμπτώματα καταστάσεων όπως π.χ. το έκζεμα.

Γιατί τα οργανικά ρούχα τείνουν να είναι ακριβότερα;

Είναι μία απορία που εκφράζει αρκετός κόσμος. Και ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να την απαντήσουμε όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται. Το βιολογικό βαμβάκι είναι πιο ακριβό στην παραγωγή του, καθώς καλλιεργείται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και προ-επεξεργασμένων σπόρων. Αποτέλεσμα είναι η διαδικασία να είναι πολύ πιο αργή και περισσότερο περίπλοκη, καθώς απαιτείται εναλλαγή καλλιεργειών. Επίσης, το βιολογικό βαμβάκι εξακολουθεί να είναι μια πολύ μικρότερη αγορά σε σύγκριση με το συμβατικό βαμβάκι, και όπως σε κάθε βιομηχανία, όσο μικρότερη είναι η παραγωγή, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος, καθώς τα γενικά έξοδα ανταγωνίζονται το κέρδος. Αυτά τα εξειδικευμένα κόστη παραγωγής-κατασκευής θα συνεχίσουν να είναι υψηλά μέχρι να αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση, οπότε και θα αυξηθεί ο όγκος παραγωγής.

Ένα άλλο «αγκάθι» είναι τα έξοδα αποστολής και εξαγωγής του, καθώς οι βιολογικοί αγρότες πληρώνουν πολλά περισσότερα σε σύγκριση με τους μεγάλους συμβατικούς «κολοσσούς» παραγωγής βαμβακιού, εφόσον οι πρώτοι στέλνουν μικρότερες ποσότητες συχνότερα. Δεδομένου, όμως, ότι η ζήτηση αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινού αυξάνονται συνεχώς, έχουν δημιουργηθεί και αναπτυχθεί πολλές εκπληκτικές βιολογικές μάρκες τώρα πια, οι οποίες δίνουν την ελπίδα ότι ο κόσμος μας αλλάζει! Ας κρατήσουμε αυτό λοιπόν!

Ποιες είναι οι διαφορές των οργανικών υφασμάτων σε σχέση με τα συμβατικά;

Τα οργανικά υφάσματα οφείλουν την ποιότητά τους στις οργανικές πρώτες ύλες και τον τρόπο επεξεργασίας τους. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Η διαφορά των οργανικών υφασμάτων από τα συνθετικά βρίσκεται στον τρόπο δημιουργίας των πρώτων. Ο τρόπος παραγωγής τους δεν συμβάλλει στη μόλυνση του περιβάλλοντος και δεν τα καθιστά επιβλαβή για την επιδερμίδα, καθώς δεν δημιουργούν μυκητιάσεις. Σε αντίθεση με το συμβατικό βαμβάκι που είναι περισσότερο ζημιογόνο για το περιβάλλον, το οργανικό δεν οφείλει τη σύστασή του σε ίνες που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους, στη χρήση φυτοφαρμάκων ή χημικών προσμείξεων και την κατασπατάληση του νερού. Είναι φυτικής προέλευσης και στην υφή του είναι δροσερό, ανθεκτικό, απορροφητικό, υποαλλεργικό και δεν δημιουργεί οσμές. Τα οργανικά υφάσματα, όπως είναι και το λινό, το μπαμπού κ.α., αποτελούν βιώσιμα υφάσματα. Όποια κι αν είναι η επιλογή μας ανάμεσα σε αυτά, αποτελεί ένδειξη σεβασμού προς στο σώμα μας και αγάπης προς το περιβάλλον.

Τι κάνει μια μέρα… μαγική κατά τη γνώμη σας; Πώς εμπνευστήκατε το όνομα του brand;

Κάθε μέρα που ξημερώνει μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, όσο καλά κι αν την έχουμε οργανώσει. Τυχαίες συναντήσεις, απρόσμενα τηλεφωνήματα, ξαφνικές ανατροπές, απρόοπτες ειδήσεις….όλο και κάτι από αυτά θα συμβεί μέσα στη μέρα μας. Πιστεύουμε, μάλιστα, πως κάθε μέρα κάτι έχει να μας πει. Και είναι μια νέα αρχή για πολλά από όσα θα προκληθούν και θα μας σημαδέψουν στο μέλλον. Για παράδειγμα, αν σας ρωτήσει κάποιος τί μέρα ήταν όταν εισαχθήκατε στη σχολή που ονειρευτήκατε να σπουδάσετε, τί θα του απαντούσατε; Στα χρόνια που πέρασαν, εκείνο το τηλεφώνημα που δεχτήκαμε όταν μας ανακοινώθηκε ότι προσληφθήκαμε στη δουλειά που τόσο πολύ θέλαμε, τι μέρα έγινε; Ή ακόμα κι ένα όχι και τόσο ευχάριστο συμβάν… Κι αυτό κάπου οδήγησε αργότερα, όσο κι αν μας πλήγωσε εκείνη τη στιγμή. Θυμάται, μήπως, κανείς μας τί μέρα ήταν όταν ερωτευτήκαμε, όταν η καρδιά μας έφυγε από τη θέση της στο πολυπόθητο εκείνο φιλί, όταν ανακαλύψαμε πως αυτός είναι ο άνθρωπός μας; Αλήθεια τώρα, θυμόμαστε; Η μέρα που μάθαμε πως θα γίνουμε γονείς κι όταν τελικά γίναμε, τι μέρα ήταν; Και σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη μέρα που είπε για πρώτη φορά το «μπαμπά» και το «μαμά». Μήπως, όμως, θυμόμαστε τι μέρα ήταν; Ήταν σίγουρα μια μέρα μαγική, ναι αυτό ήταν! Και αν το σκεφτούμε σοβαρά, κάθε σημαντικό, καθετί σπουδαίο που συμβαίνει στη ζωή μας μόνο μία τέτοια μέρα συμβαίνει. Μαγική! Ακόμα κι εκείνα που δεν τα αντιλαμβανόμαστε τη στιγμή που γίνονται, θα χαρίσουν «Μια μέρα μαγική!»

Ποια είναι τα επόμενα βήματα και οι στόχοι για το μέλλον;

Είμαστε ένα μικρό brand, που δεν βιάζεται να μεγαλώσει. Επιλέγουμε με πολύ προσοχή τις συνεργασίες μας, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και συνέργειες, ακούμε με προσοχή όλα όσα ζητάνε από εμάς οι πελάτες μας. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η δημιουργία ενός χώρου, τον οποίο θα μπορεί να επισκεφθεί κάθε γονέας, κηδεμόνας, μητέρα, μέλλουσα και μη, και στον οποίο θα μπορεί να δει τα προϊόντα μας, να συγκρίνει και να επιλέξει όσα χρειάζεται για το νεογέννητο ή το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Δεν θα το λέγαμε φυσικό κατάστημα, γιατί δεν ξέρουμε αν είναι ο κατάλληλος όρος για να περιγράψουμε αυτό που ονειρευόμαστε για τη «Μια Μέρα Μαγική».

Η φύση πάντα εμπνέει και εκπλήσσει. Αυτό εμάς μας γοητεύει. Και πάνω σε αυτό θα στηριχθούμε για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο και καινοτόμο. Βαδίζοντας πάντα στο δρόμο της ηθικής μόδας, η οποία δεν καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν απειλεί ζώα, δεν μολύνει το περιβάλλον, χρησιμοποιεί λελογισμένα τις υπάρχουσες πηγές ενέργειας χωρίς να σπαταλά. Αντιθέτως, ανακυκλώνει, επαναχρησιμοποιεί, σέβεται το περιβάλλον, προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων της, δημιουργεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους και καλλιεργεί συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το ελάχιστο αν κάνουμε ο καθένας μας, τότε κάθε μέρα θα είναι «Μια Μέρα Μαγική».

Μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα του brand «Μια Μέρα Μαγική» με 15% έκπτωση μόνο στο Jenny.gr Exclusive Offers

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του brand «Μια Μέρα Μαγική» μπορείτε να βρείτε είτε στο site, είτε ακολουθώντας τα Social Media Accounts σε Facebook & Instagram.