REAL LIFE WHO

Η Ειρήνη Δράκου μάς μιλά για την καλλιτεχνική όαση που δημιούργησε στην Άνδρο


1 Αυγούστου 2022

Η Ειρήνη Δράκου μάς μιλά για την καλλιτεχνική όαση που δημιούργησε στην Άνδρο
Η ταλαντούχα ηθοποιός Ειρήνη Δράκου μάς μιλά για τον ξεχωριστό πολιτιστικό χώρο που δημιούργησε στην Άνδρο, με στόχο ν’ αποτελέσει φιλόξενη στέγη για καλλιτεχνικά projects από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην Παραλία του Νειμποριού, σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα της Άνδρου, συναντήσαμε το Κτήμα Ηλίανθος, έναν ονειρικό χώρο, στον οποίο η Ειρήνη Δράκου, έχει στεγάσει το καλλιτεχνικό της όραμα.

Ανδρειώτισσα η ίδια, επέλεξε να επιστρέψει στο νησί της και να τοποθετήσει εκεί την ΆΫΛΑ, ένα κέντρο για την έρευνα πάνω στις Παραστατικές Τέχνες, την Αρχιτεκτονική και το Περιβάλλον, το οποίο δημιούργησε με τον σύντροφο της Ευάγγελο Παπαδάκη. Σ’ αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο χώρο, οι δυο τους παρουσίασαν φέτος το καλοκαίρι την παράσταση «Συνάντησέ με στην έξοδο», ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό project που προέκυψε από το ερευνητικό πρόγραμμα «Ο Άμλετ συναντά την Ηλέκτρα», έναν διάλογο ανάμεσα στην Ειρήνη Δράκου και τον Πολωνό ηθοποιό και σκηνοθέτη Przemysław Błaszczak.

Η δραστήρια δημιουργός μάς μιλά για αυτή την παράσταση αλλά και για το πώς ονειρεύεται η ΆΫΛΑ να συμβάλλει στην πολιτιστική άνθηση του αγαπημένου της νησιού. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.