REAL LIFE WHO

Από τον Andy Warhol μέχρι την Annie Leibovitz: Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πρωταγωνίστησε σε έργα τέχνης


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2022

Από τον Andy Warhol μέχρι την Annie Leibovitz: Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πρωταγωνίστησε σε έργα τέχνης
Alastair Grant - WPA Pool/Getty Images
Η εικόνα της μακροβιότερης μονάρχη – η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου – έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια. Με αφορμή τον θάνατό της αλλά και το τέλος μια εποχής, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο συγκλονιστικά πορτρέτα, αφιερωμένα σε εκείνη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών, ενώ βρισκόταν στο κάστρο Μπαλμόραλ, το καταφύγιο της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία – μία είδηση που έγινε γνωστή από το ίδιο το Παλάτι το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης και μετά, πλήθος κόσμου συνέρρεε έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, τραγουδώντας το «God Save the Queen» για την αγαπημένη του βασίλισσα, η οποία φέτος συμπλήρωσε 70 χρόνια στον θρόνο και μάλιστα το καλοκαίρι γιόρτασε και το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ υπήρξε ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους εν ζωή ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά και της ιστορίας γενικότερα και έγινε αντικείμενο της ποπ κουλτούρας. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.