REAL LIFE WHO

Οι Hellenides θέλουν να βοηθήσουν κάθε γυναίκα να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της


Τόνια Τζάφερη

6 Οκτωβρίου 2022

Οι Hellenides θέλουν να βοηθήσουν κάθε γυναίκα να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της
Εκδηλώσεις networking, online αλλά και δια ζώσης ομιλίες, βελτίωση των soft skills σου, yoga και corporate wellness σε μια μόνο κοινότητα

Είναι πραγματικά πολύ όμορφα τα όσα μπορούν να προκύψουν όταν γυναίκες ενώνουν τις σκέψεις, τις ιδέες τους και τη δημιουργικότητά τους. Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να έχεις και εσύ πρόσβαση σε εκδηλώσεις networking, όπου μπορείς να γνωρίσεις νέα πρόσωπα, τα οποία ασχολούνται ενεργά με την επιχειρηματικότητα -και όχι μόνο. Να συμμετέχεις σε online αλλά και δια ζώσης ομιλίες σχετικά με την βελτίωση των soft skills σου, να έχεις διαθέσιμα μαθήματα yoga και πρόσβαση σε ομιλητές οι οποίοι έχουν να σου περάσουν τα δικά τους μηνύματα και τη δική τους ιστορία επιτυχίας ή και αποτυχίας.

Όλα αυτά μαζί με άλλα πολλά, μπορούν να σου προσφέρουν οι Hellenides, μια νεοσύστατη κοινότητα, η οποία έχει σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις βοηθήσει είτε στο να προχωρήσουν την καριέρα τους, είτε να εξελίξουν την προσωπικότητά τους, ακόμη και να διασκεδάσουν μέσα από διάφορα meet ups.

Οι Hellenides φτιάχτηκαν από γυναίκες για γυναίκες και έχουν ήδη δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία κάθε μήνα έχει διάφορες ενέργειες που περιέχουν από ευεξία και corporate wellness μέχρι χαλαρωτική yoga και ραντεβού για networking. Στην κοινότητα των Hellenides έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε όλες αυτές τις δράσεις, αλλά και να απολαύσεις οnline και offline εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα σε εμπνεύσουν.

Jenny.Gr

Εμείς μιλήσαμε με τις δυο γυναίκες που βρίσκονται πίσω από την δημιουργία της κοινότητας αυτής, τη Στέλλα Σαμαρτζή, Corporate Wellness Consultant, και τη Στέφη Βασιλοπούλου, επιχειρηματία, για να μάθουμε περισσότερα πίσω από τη γέννηση της ιδέας τους και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σύγχρονη γυναίκα στη ζωή της, επαγγελματική και μη.

Πώς θα περιγράφατε το σημερινό περιβάλλον σε σχέση με τις ευκαιρίες των γυναικών στην αγορά εργασίας;

Από τους Fortune Global 500, μόνο 13 από αυτούς είναι γυναίκες CEOs. Πέρσι, μόνο το 20% των Διοικητικών Συμβουλίων παγκοσμίως ήταν γυναίκες. Θα χρειαστούν 216 χρόνια για να κλείσουμε το μισθολογικό χάσμα! Και η πανδημία έχει, και συνεχίζει να έχει, ιδιαίτερες επιπτώσεις στη γυναικεία εργασία. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα του UN Women, δείχνει ότι η διαδικασία για την ισότητα θα καθυστερήσει μια ολόκληρη γενιά. Επομένως, τα στατιστικά δεν είναι υπέρ των γυναικών. Αυτά τα νούμερα δεν είναι καλά. Και οι Hellenides θέλουν να το αλλάξουν τουλάχιστον όσο αφορά την Ελλάδα.

Ποια ήταν με λίγα λόγια η επαγγελματική διαδρομή των δυο γυναικών μέχρι σήμερα;

Η Στέλλα βρίσκεται στον χώρο του corporate 25 χρόνια και τα τελευταία 12 χρόνια ασχολείται με το corporate wellness, συμβουλεύει εταιρείες και εργαζόμενους για την ευεξία, την πρόληψη του burnout και την ισορροπία μεταξύ σώμα-πνεύμα-νου, ενώ η Στέφη έχει ιδρύσει καινοτόμες εταιρείες, έχοντας παράλληλα συμβουλέψει περισσότερες από 380 εταιρείες σαν Advisor και επενδύσει σε startups σαν Angel Investor.


Ποιο ήταν για εσάς το μεγαλύτερο κίνητρο να δημιουργήσετε τις Hellenides και πως προέκυψε η ιδέα αυτή;

Το όραμα πίσω από τις Hellenides είναι «να βοηθήσουμε τις γυναίκες να χτίζουν τα δίκτυά τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να χτίσουν εμπιστοσύνη, επιμονή και ανθεκτικότητα για να μπορούν να δημιουργούν καλές συγκυρίες και να διεκδικούν ό,τι επιθυμούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Κάθε φιλόδοξη γυναίκα μπορεί να είναι μέρος όλου αυτού του δικτύου αντλώντας γνώση σύνδεση και εμπειρία.

Που βρισκόσασταν όταν πήρατε τελικά την απόφαση να ιδρύσετε τις Hellenides;

Βρισκόμασταν στη ροή της σύνδεσης θα έλεγε κάποιος, απ' την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας η σύνδεση και το μοίρασμα ήταν δυο στοιχεία που ήταν και η βάση για να δημιουργηθούν οι Hellenides.

Τι θέλετε να πετύχετε μέσα από τη συγκεκριμένη κοινότητα; Ποιος είναι ο βασικός στόχος της αλλά και τι ονειρεύεστε εσείς οι ίδιες για τις Hellenides για τα επόμενα χρόνια;

Θα θέλαμε να βλέπουμε να μεγαλώνει το δίκτυο προσφέροντας βοήθεια σε πολλές γυναίκες να πετύχουν το στόχο τους. Είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συνδεόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο με όλα τα μέλη του δικτύου μέσα από δράσεις τις οποίες υλοποιούμε.

Ποιες ήταν για εσάς οι δυσκολότερες στιγμές στην καριέρα σας μέχρι τώρα; Και πώς τις ξεπεράσατε;

Οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές ήταν αυτές που έπρεπε να ξεπεράσουμε τον φόβο και να ζητήσουμε βοήθεια, γι αυτό θεωρούμε το δίκτυο των Hellenides σημαντικό γιατί βοηθά κάθε γυναίκα να ξεπεράσεις δυσκολίες και να προχωρήσει με γνώση που προσφέρουμε.


Φαντάζομαι κάποια στιγμή στην καριέρα σας, θα είχατε την ευκαιρία να φύγετε στο εξωτερικό. Ποιες ήταν οι σκέψεις σας πάνω σε αυτό; Γιατί αποφασίσατε να μείνετε στην Ελλάδα, και τι θα συμβουλεύατε κάποιον που σκέφτεται το ενδεχόμενο;

Η Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα να ζήσει κάποιος γιατί πέρα από την επαγγελματική πορεία υπάρχει και η προσωπική ζωή και στην Ελλάδα μπορείς να έχεις μία όμορφη καθημερινότητα -ο καιρός, η θάλασσα, οι δικοί σου άνθρωποι. Υπάρχουν όμως φορές που δημιουργούνται προτάσεις μετακίνησης στο εξωτερικό με σκοπό να πετύχεις τον στόχο σου επαγγελματικό ή προσωπικό. Είναι μία καθαρά υποκειμενική στιγμή που καλό θα ήταν για την οποιαδήποτε γυναίκα να την λαμβάνει μόνη της βασιζόμενη στο τι πραγματικά θέλει να πετύχει.Οι Hellenides μπορούν μέσα από σεμινάρια στοχοθέτησης να την βοηθήσουν να δει τι πραγματικά θέλει.

Μοιραστείτε μαζί μας 3 συνήθειες που δεν λείπουν ποτέ από την ημέρα σας

Γιόγκα. Διαλογισμός. Σύνδεση με τη Φύση

Τι σας γεμίζει ζωή και σας κάνει να νιώθετε πιο "συνδεδεμένες" με τον εαυτό σας;

Το να μπορούμε να δούμε την αλήθεια μέσα μας βλέποντας και την αλήθεια γύρω μας, μόνο έτσι μπορείς να συνδεθείς με αυτό που πραγματικά θέλεις, παραμερίζοντας όποιο φόβο και προσκόλληση… και πάντα ζώντας την στιγμή το ΤΩΡΑ.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Η δημιουργία δια ζώσης σεμιναρίων που θα μπορέσουν όλο και περισσότερες Hellenides να συνδεθούν και να εισπράξουν πληροφορία γνώση και εμπειρία. Αυτά σκεφτόμαστε και οργανώνουμε πάντα σε κάθε μας βήμα να αντηχεί μία συμβουλή.

Και ποια η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει ποτέ;

Πάει κάπως έτσι: «Βιώνουμε την μεγαλύτερη σύγχυση λίγο πριν την μεγαλύτερη νίκη μας. Ούτε για αστείο δεν τα παράτας τώρα».

Τέλος, πώς μπορεί να γίνει κανείς μέλος της κοινότητας;

Μέλος στις Hellenides μπορεί να γίνει κανείς, κάνοντας μηνιαία ή ετήσια συνδρομή. Μπαίνοντας στο hellenides.gr υπάρχει αναλυτική πληροφόρηση και ενημέρωση για τις 2 διαφορετικές συνδρομές: Silver & Gold. Επίσης είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία στο [email protected].