REAL LIFE WHO

Victoria Hislop: «Μ’ ενδιαφέρουν ιστορίες καθημερινών ανθρώπων»


JTeam

5 Νοεμβρίου 2022

Victoria Hislop: «Μ’ ενδιαφέρουν ιστορίες καθημερινών ανθρώπων»
Από το 2005 που κυκλοφόρησε το «Νησί» της, η Βικτόρια Χίσλοπ έχει ταξιδέψει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, με τις λέξεις της. Φέτος, με αφορμή τη συνέχεια της πολυαγαπημένης αυτής ιστορίας στην ΕΡΤ1, η συγγραφέας μάς μιλάει για το ταξίδι της στη λογοτεχνία, τα δημιουργικά της ενδιαφέροντα και τον αγώνα της για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Όταν το 1976 επισκεπτόταν για πρώτη φορά την Ελλάδα με την οικογένειά της, η 17χρονη Βικτόρια Χίσλοπ δεν ήξερε πως αυτή η χώρα θα γινόταν η δεύτερη πατρίδα της. Μπορεί να το είχε ευχηθεί, όμως σίγουρα δεν το περίμενε. Τα χρόνια περνούσαν και η ίδια θα γυρνούσε στην Ελλάδα για διακοπές με τη δική της οικογένεια πλέον.

Η Κρήτη αυτή τη φορά ήταν το μέρος που την μάγεψε και μαζί με τη μαγεία της, της χάρισε και μία νέα καριέρα, αυτή της συγγραφέως. Πιο συγκεκριμένα όμως, η Σπιναλόγκα και η ιστορία της αποικίας των λεπρών που κάποτε φιλοξενούσε, κατάφερε να εμπνεύσει τη Βικτόρια Χίσλοπ και την ώθησε να βάλει πλώρη για το πλούσιο πλέον συγγραφικό της ταξίδι.

Έτσι, το 2005 γεννήθηκε το «Νησί», το οποίο εκτός από τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία που γνώρισε στην Ελλάδα το 2010, έγινε παγκόσμιο και πολύ-μεταφρασμένο best seller. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.