REAL LIFE WHO

ΒΟΞ: Το νέο podcast του JennyGr με την Τζένη Μπαλατσινού


JTeam

14 Μαρτίου 2023

ΒΟΞ: Το νέο podcast του JennyGr με την Τζένη Μπαλατσινού
Γυναίκες που διακρίνονται καθημερινά μέσω του έργου τους, σε συζητήσεις που μας αφορούν όλους. Αυτό είναι το ΒΟΞ, το νέο podcast του JennyGr, με την Τζένη Μπαλατσινού

Στο πρώτο επεισόδιο του ΒΟΞ, η Τζένη υποδέχεται την κ. Βάννα Μαρκετάκη, Διευθύντρια του Ιδρύματος κατά της κακοποίησης του παιδιού ΕΛΙΖΑ.

Η Βάννα Μαρκετάκη σπούδασε υποκριτική και παιδαγωγικά. Από τον συνδυασμό των δύο οδηγήθηκε στη δημοσιογραφία με εστίαση στο ιατρικό ρεπορτάζ και στα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Εργάστηκε σε περιοδικά και εφημερίδες σε πολλές θέσεις ευθύνης. Από το 2011 έως τον Μάρτιο του 2020 εργάστηκε ως υπεύθυνη περιεχομένου, κειμενογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας για ιδιώτες και εταιρίες, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών υπηρεσιών. Το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 έφερε στη ζωή της το ΕΛΙΖΑ. Γνώρισε τους ανθρώπους, τα προγράμματα, το όραμα και την κινητήριο δύναμη του μοναδικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού που ασχολείται αποκλειστικά με την κακοποίηση του παιδιού. Εντάχθηκε στην κοινή προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ για ένα μέλλον χωρίς τραυματισμένα παιδιά, εμπνευσμένη από το πάθος και την αγάπη των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Στο ΒΟΞ μιλά για το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση και τη σημασία της δημιουργίας κέντρων συνηγορίας του παιδιού στην Ελλάδα, τη συστημική κακοποίηση των παιδιών και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αποϊδρυματοποίησή τους, και φυσικά, τον καθοριστικό ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος στην ψυχοσύνθεση του παιδιού, και το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι για τα παιδιά μας.

Ακούστε το παρακάτω: