REAL LIFE WHO

Άννα-Μαρία, Ειρήνη και Βασιλική Αλεξανδρή: Ποιες είναι οι τρίδυμες από τον Βόλο που κατακτούν τον κόσμο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης


JTeam

21 Ιουλίου 2023

Άννα-Μαρία, Ειρήνη και Βασιλική Αλεξανδρή: Ποιες είναι οι τρίδυμες από τον Βόλο που κατακτούν τον κόσμο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης
Getty Images
Από τον Βόλο στην Αυστρία, κι από εκεί στην κορυφή του κόσμου

Από χθες, Πέμπτη 20 Ιουλίου, όλοι μιλούν για τις αδελφές Αλεξανδρή. Η Άννα-Μαρία και η Ειρήνη βρέθηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην κορυφή του κόσμου της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Μαζί τους, ήταν και η Βασιλική, η τρίδυμή τους και αναπληρωματικό μέλος της ομάδας.

Εκπροσωπώντας την Αυστρία, οι 26χρονες από τον Βόλο που, από το 2014 έχουν την αυστριακή υπηκοότητα, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με 255,4583, αφήνοντας πίσω τους με ελάχιστη διαφορά τις δίδυμες Κινέζες, Λιγιούι και Κιανούι Γουάνγκ (255,2480).

Οι Άννα-Μαρία και Ειρήνη στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ήταν στην 3η θέση τόσο στο τεχνικό, όσο και στο ελεύθερο πρόγραμμα στο ντουέτο. Τον θρίαμβο για τις τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή στη Φουκουόκα, συμπλήρωσε η Βασιλική, με τα ασημένια μετάλλια στο τεχνικό και στο ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο.

Γεννήθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου 1997, στον Βόλο. Πήγαν στην Αυστρία το 2012, όταν τελείωσαν την Γ’ Γυμνασίου εδώ, έχοντας πάντα στόχο την εξέλιξη στο άθλημά τους. Η σημερινή τους προπονήτρια τις προσέγγισε σε ένα μεσογειακό κύπελλο, το 2011, καθώς προπονούσε αθλητές και στην Ελλάδα. Τις είδε, τους είπε ότι η άλλη χώρα αναζητούσε αθλητές και έτσι μπήκε η ιδέα.

Μετακόμισαν και πήραν την υπηκοότητα σχετικά γρήγορα, λόγω ειδικού νόμου για αθλητές. Έμειναν έναν χρόνο εκτός, ωστόσο, καθώς το σωματείο της Ελλάδας δεν τους έδινε τα δελτία – ήταν, λοιπόν, αδύνατο να αγωνιστούν. Μιλώντας στο magnesianews.gr, έχουν δηλώσει πως «Όταν αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα με την Εθνική Ελλάδας μας είχε πει η μητέρα μας ότι υπάρχουν διάφοροι δρόμοι. Είτε μπορούσαμε να σταματήσουμε εφόσον δεν αντέχουμε αυτήν την αντιμετώπιση και την αδικία θα πω, είτε θα συνεχίσουμε έστω και αν είναι άδικο, είτε θα κοιτάξουμε κάτι άλλο, Οπότε ήταν κοινή η απόφαση».

Σήμερα, είναι και μέλη του αυστριακού στρατού – η προπόνηση είναι η υπηρεσία τους. Φαίνεται, λοιπόν, πως η απόφασή τους να φύγουν και να κυνηγήσουν τους στόχους τους, τις δικαίωσε. Από τον Βόλο, βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου και όλοι μιλούν για εκείνες. Κι έχοντας φτάσει ως εδώ, όλοι μας ανυπομονούμε να δούμε τι ακόμη μπορούν να καταφέρουν.