REAL LIFE WHO

Σαρίνα Βίγκμαν: Το πρότυπο που χρειάζεται το ποδόσφαιρο γυναικών


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2023

Σαρίνα Βίγκμαν: Το πρότυπο που χρειάζεται το ποδόσφαιρο γυναικών
Η τεχνικός της Αγγλίας, Σαρίνα Βίγκμαν, μπορεί να έχασε δεύτερο συνεχόμενο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο παραμένει ένα σπάνιο πρότυπο για τις γυναίκες τεχνικούς και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους

Από τα πολλά προσόντα της Σαρίνα Βίγκμαν ξεχωρίζει η... Ολύμπια ψυχραιμία της. Παρόλο που η ομάδα της Αγγλίας έχασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, όπως και η ομάδα της Ολλανδίας τέσσερα χρόνια νωρίτερα, παρέμεινε ήρεμη, περπατώντας στον αγωνιστικό χώρο και παρηγορώντας τις συντετριμμένες παίκτριες της, πριν πάει στον πάγκο της Ισπανίας για να συγχαρεί τις νικήτριες.

«Μας έδωσε αυτοπεποίθηση να πιστέψουμε στον εαυτό μας και πολλή ηρεμία σε καταστάσεις όπου έχουμε δεχτεί πίεση», εξήγησε σε δηλώσεις της η αμυντικός της Αγγλίας, Λούσι Μπρόνζ.

Αν και «υστερεί» στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Βίγκμαν κέρδισε τα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με την Αγγλία το 2022 και την πατρίδα της, την Ολλανδία, το 2017. Η 53χρονη κόουτς εκτός από κορυφαία προπονήτρια της χρονιάς είναι και ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλες και όλους όσοι ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.