REAL LIFE WHO

Ντένις Κρουζ: «Η μουσική είναι η ζωή μου όσο μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου»


Νατάσσα Σχοινά

19 Οκτωβρίου 2023

Ντένις Κρουζ: «Η μουσική είναι η ζωή μου όσο μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου»
Μιλήσαμε με τον διάσημο DJ και ηγέτη της underground house και της tech house, ο οποίος μας "απογείωσε" φέτος ανεβαίνοντας στα decks του Bolivar Beach Club και μας είπε τα πάντα για τη μουσική του.

Εκρηκτικός, καταξιωμένος, με τεράστια αγάπη για τη μουσική και δύναμη να ξεσηκώσει το κοινό όπου κι αν βρίσκεται (σ.σ. συνήθως στα πιο διάσημα κλαμπ του κόσμου). Κάπως έτσι θα περιγράφαμε εν συντομία τον Ντένις Κρουζ. Ο DJ/παραγωγός από την Ισπανία είναι ηγέτης της underground house και της tech house και φιγουράρει συχνά στις ψηλότερες θέσεις των charts με τις δουλειές του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρεθεί νικητής ή υποψήφιος του κλάδου (συμπεριλαμβανομένων Beatport, RA, Vicious Magazine και DJ Awards: Best Tech House 2018, Best Deep Tech 2019 και νικητής του Καλύτερου Παραγωγού το 2017), ενώ έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, από την Αγγλία μέχρι τη Νότια Αμερική και την Αυστραλία, συνδυάζοντας πολλά στιλ μουσικής και δημιουργώντας το μοναδικό αποτέλεσμα στο οποίο μας έχει συνηθίσει. Από το βιογραφικό του δε λείπουν και οι εμφανίσεις σε φεστιβάλ, όπως Coachella, BPM, Tomorrowland, ADE, Kappa Futur και WMC.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου, ο Ντένις Κρουζ ανέβηκε στη σκηνή του Bolivar (σ.σ. η αγαπημένη σκηνή των Νοτίων Προαστίων που όλο το καλοκαίρι μας προσφέρει αξέχαστες βραδιές με DJs παγκόσμιας κλάσης) και παρέδωσε στο κοινό μία εμπειρία που σίγουρα κάθε παρευρισκόμενος θα θυμάται για πολύ καιρό. Ο Ισπανός DJ και παραγωγός μίλησε στο JennyGr και αυτά που θα βρεις στη συνέχεια θα σε κάνουν να τον λατρέψεις -ακόμα περισσότερο.

Jenny.Gr

Είσαι ένας από τους πιο διάσημους DJs/παραγωγούς σήμερα. Πότε ήξερες ότι ήθελες να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο και τι σημαίνει η μουσική για εσένα;

Η μουσική είναι η ζωή μου όσο μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου. Την πρώτη φορά που πήγα σε ένα event ηλεκτρονικής μουσικής, ήξερα κατευθείαν ότι ήθελα να γίνω DJ και αυτό με οδήγησε εδώ που είμαι σήμερα.

Είσαι γνωστός για την ενεργητική και σαγηνευτική ατμόσφαιρα που δημιουργείς όταν είσαι πάνω στη σκηνή. Πώς συνδέεσαι με το κοινό σε τέτοιο επίπεδο στα σετ;

Η δουλειά μου ως DJ και ως καλλιτέχνη είναι να συνδέομαι με τον κόσμο και το πλήθος, οπότε πάντα προσπαθώ να τους πάρω μαζί μου σε ένα ταξίδι. Σμιλεύω, όμως, αυτό το ταξίδι, ανεβοκατεβάζοντας τα επίπεδα, προσπαθώντας να μην είμαι βαρετός ή προβλέψιμος με τις επιλογές στα τραγούδια και δίνοντάς τους όλη μου την ενέργεια μέσα από τη μουσική που παίζω.

Πώς σε έχει βοηθήσει το υπόβαθρό σου ως μηχανικός ήχου στη δουλειά σου σήμερα;

Με βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα και με επηρεάζει στον τρόπο που δουλεύω μέχρι σήμερα. Έμαθα από πολύ νωρίς πώς να μιξάρω κομμάτια και στοιχεία και πώς να χρησιμοποιώ ποικίλο λογισμικό και πρόσθετα για να αρχίσω να δημιουργώ κάτι που είναι δικό μου. Ένα πράγμα που έχει καθορίσει τον ήχο μου κατά τη διάρκεια των ετών είναι τα kicks και το μπάσο που χρησιμοποιώ στα κομμάτια μου και, ως μηχανικός ήχου, εστίασα πολύ σε αυτού του είδους τις συχνότητες που είναι τόσο σημαντικές για να δημιουργήσω ποιοτική ηλεκτρονική μουσική.

Jenny.Gr

Εκτός από τη μουσική, ποια άλλα είδη τέχνης ή δραστηριότητες εμπνέουν τη δημιουργικότητά σου;

Ο χορός με εμπνέει. Γι’ αυτό πάντα προσπαθώ να έχω έναν συνεχή ρυθμό στα σετ μου για ακατάπαυστο χορό. Ελπίζω πως μπορείτε να το νιώσετε μέσα στα πλήθη.

Αν μπορούσες να συνεργαστείς με οποιονδήποτε καλλιτέχνη (ζωντανό ή νεκρό) εκτός του χώρου της ηλεκτρονικής μουσικής, ποιος/ποια θα ήταν και γιατί;

Είναι ένα πολύ συχνό όνομα, αλλά θα πω τον Michael Jackson. Από τότε που ήμουν παιδί, με έχει εμπνεύσει πάρα πολύ, οπότε αυτή θα ήταν μία ονειρική επιλογή συνεργασίας.

Έχεις ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν κάποιες τοποθεσίες ή/και events που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου;

Υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Κάθε χώρα που είμαι τυχερός να επισκέπτομαι έχει πάντα τη δική της ψυχή και ταυτότητα, κάνοντας μοναδική και μία πραγματική απόλαυση την επίσκεψη. Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξω ένα συγκεκριμένο μέρος, αυτό θα ήταν η Λατινική Αμερική. Πάντα νιώθω σαν το σπίτι μου όταν είμαι εκεί.

Jenny.Gr

Συχνά οι καλλιτέχνες έχουν «τελετουργικά» πριν το κάθε performance για να μπαίνουν στο σωστό κλίμα. Εσύ έχεις κάποιο;

Δεν έχω τελετουργικά. Απλά προσπαθώ να κοιμάμαι αρκετά πριν τα σετ για να είμαι σίγουρος πως θα είμαι φρέσκος και έτοιμος για το σόου.

Αν μπορούσες να μεταφέρεις τους ακροατές σου σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τοποθεσία μέσα από τη μουσική σου, πού και πότε θα ήταν αυτό;

Νομίζω ότι θα ήταν τα 80s και τα 90s απ’ όπου έρχονται οι περισσότερες επιρροές μου. Ευελπιστώ ο κόσμος να μπορεί να καταλάβει από πού πηγάζουν οι επιρροές και τα δείγματα μέσα στη μουσική μου και να νιώθει τη σύνδεση με αυτές τις εποχές.

Jenny.Gr

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Δουλεύεις αυτήν τη στιγμή σε κάτι καινούργιο;

Η νέα μου κυκλοφορία είναι ένα νέο EP στην Crosstown Rebels του Damian Lazarus που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Οκτωβρίου. Είναι πάντα απόλαυση να δουλεύω με τη δισκογραφική, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω για αυτήν την κυκλοφορία. Πάντα δούλευα σε νέα μουσική για το πρότζεκτ μου GOLFOS μαζί με τον PAWSA, οπότε έχετε τον νου σας!

Info Dennis Cruz

Facebook

Instagram

Twitter

Soundcloud


Info Bolivar

Bolivar Beach Club

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος, 174 55

Facebook

Instagram