REAL LIFE WHO

Ρόζα Μότα: 35 χρόνια μετά το Ολυμπιακό χρυσό, συνεχίζει να τρέχει


JTeam

4 Οκτωβρίου 2023

Ρόζα Μότα: 35 χρόνια μετά το Ολυμπιακό χρυσό, συνεχίζει να τρέχει
Στον ημιμαραθώνιο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος δρόμου, που ολοκληρώθηκε στη Ρίγα, έτρεχαν πολλά λαμπρά ονόματα. Μεταξύ αυτών και μία χρυσή Ολυμπιονίκης του 1988. Η Ρόζα Μότα δεν σταμάτησε να τρέχει (γρήγορα) ποτέ

Ρόζα Μαρία Κορέια ντος Σάντος Μότα. Αυτό είναι ολόκληρη το όνομα της Πορτογαλίδας δρομέα, χρυσής Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου της Σεούλ και Παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Το όνομά της δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο, πόσω μάλλον όταν κουβαλά και τέτοια ιστορία και συνεχίζει να έχει δίπλα του καταπληκτικές επιδόσεις.

Η 65 ετών σήμερα δρομέας είναι μία από τις δημοφιλέστερες αθλήτριες της Πορτογαλίας αφού ήταν εκείνη που έβαλε τη χώρα της στον πίνακα με τα μετάλλια γυναικών από Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρωτοπόρος σε πολλά, η Μότα είχε τρέξει στον πρώτο μαραθώνιο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1984 στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες, και είχε κατακτήσει το χάλκινο. Η ίδια είχε νικήσει στον πρώτο μαραθώνιο γυναικών που είχε μπει σε πρόγραμμα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βρισκόταν στην αφετηρία αυτού του μοναδικού εγχειρήματος που έχει φτάσει σήμερα να μπορεί να μας προσφέρει απίστευτο θέαμα. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.