REAL LIFE WHO

Χριστινάκη στο GWomen: «Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ αλλά άνθρωποι, να μάθουμε να μιλάμε για τις αδυναμίες μας»


JTeam

16 Οκτωβρίου 2023

Χριστινάκη στο GWomen: «Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ αλλά άνθρωποι, να μάθουμε να μιλάμε για τις αδυναμίες μας»
Η νέα σεζόν θα τη βρει στον Πειραιά, αλλά δεν την αγχώνουν τα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, η Ελεάννα Χριστινάκη μίλησε στο GWomen για τη σημασία της ψυχικής υγείας και της στήριξης στο μπάσκετ γυναικών!

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο GWomen η Ελεάννα Χριστινάκη είχε δηλώσει με το χαρακτηριστικό της πάθος και την αφοπλιστική της ειλικρίνεια. «Ήθελα πάντα να είμαι κάτι περισσότερο από μια αθλήτρια». Ο τρόπος που σκέφτεται, τόσο όσον αφορά στην απόφασή της να βγάλει την πράσινη φανέλα για την κόκκινη, όσο και στα θέματα ψυχικής υγείας το αποδεικνύουν.

Η διεθνής γκαρντ/φόργουορντ θέλει να απασχολεί τα media για τα πεπραγμένα της στο παρκέ. Είναι ρητή και κατηγορηματική σε αυτό. Διαλέγει τις λέξεις με προσοχή όσο συζητάμε για τα θέματα ψυχικής υγείας και υπογραμμίζει την ανάγκη περισσότερη προβολής στο μπάσκετ γυναικών.

- Ήσουν από τα πρόσωπα της μεταγραφικής περιόδου λόγω της μετάβασής σου από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, σε αγώνουν τα προσεχή ντέρμπι;

«Δεν νομίζω ότι με αγχώνουν, αυτή η μετάβαση για κάθε παίκτη είναι δύσκολη, απλά δεν θέλω να βρίσκομαι στην επικαιρότητα γι αυτό το κομμάτι. Θέλω να βρίσκομαι στην επικαιρότητα για τις αθλητικές μου επιδόσεις. Καθρέφτης μας είναι πάντα το παρκέ κι εκεί θέλω κι εγώ να δω τον εαυτό μου. Πιστεύω στην σκληρή δουλειά, δουλεύω σκληρά, το ίδιο και η ομάδα και σημασία έχει η νίκη. Δεν θέλω να λέω πολλά πράγματα επί του θέματος, γιατί θεωρώ πως ό,τι αποδεικνύεις στο παρκέ αυτό είσαι». Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen.