REAL LIFE WHO

Φέιθ Τσέροτιχ: Η νέα Τσέπκοετς, ήρθε για να μείνει


JTeam

17 Νοεμβρίου 2023

Φέιθ Τσέροτιχ: Η νέα Τσέπκοετς, ήρθε για να μείνει
Η Φέιθ Τσέροτιχ άνοιξε τα χαρτιά της μέσα στο 2023, έδειξε πως έχει την ικανότητα να πρωταγωνιστήσει και να συνεχίσει την Κενυάτικη παράδοση παίρνοντας τη σκυτάλη από την τρομερή Μπέατρις Τσέπκοετς

Την περίοδο που η Αθήνα βρισκόταν στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην Κένυα γεννιόταν ένα κορίτσι χρόνια αργότερα θα ετοιμαζόταν να πρωταγωνιστήσει σε Ολυμπιακούς. Η Φέιθ Τσέροτιχ, ακολουθώντας πιστά την παράδοση της χώρας της και τις «επιταγές» της καταγωγής της, ετοιμάζεται να καταλάβει τον στίβο, υπερβαίνοντας όλα τα εμπόδια.

Αν και είναι μόλις 19 ετών, η Φέιθ Τσέροτιχ έτρεξε έναν από τους γρηγορότερους χρόνους στα 3000μ. με εμπόδια και έγινε μία από τις μόλις 11 αθλήτριες που έχουν καταγράψει ποτέ χρόνο καλύτερο των 9 λεπτών.

Η νεαρή δρομέας, ξεκίνησε το 2023 να βρίσκεται σε κορυφαίες τριάδες αγώνων ενώ ήταν ακόμη 18 ετών. Βέβαια, την Τσέροτιχ δεν την γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα στο 2023 καθώς στα Παγκόσμια πρωταθλήματα Κ20 του 2021 και 2022 είχε κατακτήσει χάλκινο (σε ηλικία 16 ετών) και χρυσό, στα στιπλ.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το περασμένο καλοκαίρι, ήταν ένα από τα ονόματα που περιμέναμε πως θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει καθώς προκρίθηκε στον τελικό με σχετική άνεση.

Αυτή η διάκριση ήρθε στο ντεμπούτο της Τσέροτιχ στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, αφού κέρδισε τη θέση της επάξια μέσα από τα κενυάτικα trials. Η ίδια τότε είχε δηλώσει πως δεν το περίμενε να βρεθεί στην ομάδα για το Παγκόσμιο καθώς είχε ταλαιπωρηθεί από έναν τραυματισμό αλλά πως γνώριζε ότι το Παγκόσμιο θα είναι η πραγματική πρόκληση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen