REAL LIFE WHO

Αναστασία Μυλωνά: «Οι πολεμικές τέχνες είναι ένα μέσο για να αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια»


JTeam

23 Νοεμβρίου 2023

Αναστασία Μυλωνά: «Οι πολεμικές τέχνες είναι ένα μέσο για να αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια»
Η 15χρονη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο grappling, Αναστασία Μυλωνά εξηγεί στο GWomen γιατί «μαγεύουν» πλέον τις γυναίκες οι πολεμικές τέχνες και γιατί είναι χρήσιμες για όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου

H άσκηση στις πολεμικές τέχνες για τις γυναίκες, ήταν κάτι ασυνήθιστο στην Ελλάδα. Οχι ακριβώς… ταμπού, αλλά η αλήθεια είναι πως πριν το millenium, με δισταγμό κάποιοι κοίταζαν γυναίκες που ασχολούνταν με μαχητικά ή δυναμικά σπορ.

Με τα χρόνια αυτό άλλαξε και άλλαξε λόγω καταστάσεων. Και κυρίως γιατί οι γυναίκες είχαν (και έχουν) την ανάγκη να προστατέψουν τον εαυτό τους όποτε και αν χρειαστεί. Παράλληλα βέβαια, η αδρεναλίνη, αλλά και αυτά που προσφέρει ο αθλητισμός γενικότερα, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για πολλά νέα κορίτσια να ασχοληθούν με αυτά τα αθλήματα.

Ενα από αυτά τα νέα κορίτσια είναι η Αναστασία Μυλωνά. Η νεαρή Θεσσαλονικιά, με την προτροπή της μητέρας της, ασχολήθηκε από νωρίς με το καράτε, για να καταλήξει στο ζίου ζίτσου και το grappling, ένα άθλημα υποταγής, στο οποίο, στα 15 της μόλις χρόνια, πριν από ένα μήνα περίπου, κατέκτησε δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen