REAL LIFE WHO

Τζο Στράμερ: Ο αντικομφορμιστής των Clash που ξεσήκωσε μια ολόκληρη γενιά


JTeam

21 Αυγούστου 2024

Τζο Στράμερ: Ο αντικομφορμιστής των Clash που ξεσήκωσε μια ολόκληρη γενιά
Σαν σήμερα, 21 Αυγούστου του 1952, γεννιέται ο Τζον Γκρέιαμ Μέλορ, γνωστός σε εμάς ως Τζο Στράμερ, μία από τις πιο ανήσυχες προσωπικότητες της αγγλικής πανκ ροκ σκηνής, που τάραξε τα ήσυχα νερά του Ηνωμένου Βασιλείου ξεσηκώνοντας την νεολαία

Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1952, στην Άγκυρα της Τουρκίας, καθώς ο πατέρας του ήταν διπλωμάτης. Γόνος ευκατάστατης οικογένειας, όμως αυτός αντιδραστικός και ανατρεπτικός σε όλη την ζωή του έφυγε από το σπίτι, κάνοντας διάφορα επαγγέλματα. Αγάπησε την μουσική μέσα από των ήχο rock n’ roll συγκροτημάτων.

Το 1976, ο Τζο Στράμερ έγινε μέλος του πανκ-ροκ συγκροτήματος The Clash γεγονός που εκτόξευσε το όνομα και την καριέρα του. Οι The Clash γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία με την κυκλοφορία του ομώνυμου πρώτου δίσκου τους. Το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο London Calling, το οποίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1979, αύξησε τη δημοτικότητά τους στις Η.Π.Α. όπου κυκλοφόρησε τον επόμενο μήνα. Κριτικά επιδοκιμασμένο, μια δεκαετία αργότερα ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone ως ο καλύτερος δίσκος της δεκαετίας του 1980.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr