Κάνε μια σωστή έρευνα
Πριν καν αρχίσεις να ψάχνεις για δουλειά, πρέπει να έχεις βρει τη χώρα που θέλεις να ζήσεις. Και σε αυτό το σημείο η σωστή έρευνα είναι απαραίτητη. Μισθοί, βιοτικό επίπεδο, τρόπος ζωής και κλίμα είναι μερικά μόνο πράγματα που πρέπει να εξετάσεις πριν αρχίσεις να ψάχνεις για δουλειά. Η Ευρώπη έχει το θετικό του κοινού νομίσματος και ότι είναι κοντά. Παρόλα αυτά και ο Καναδάς, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους θετικά στοιχεία και ας είναι αρκετά μακριά. Όλα είναι υποικειμενικά και εξαρτόνται από τους στόχους που θέτει ο κάθε άνθρωπος.
Ρώτησε άλλους που έχουν πάει
Εάν έχεις κάποιον γνωστό που δουλεύει στο εξωτερικό, μη διστάσεις να τον ρωτήσεις ό,τι απορία σε περιτριγυρίζει. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις κανέναν, μην απογοητεύεσαι γιατί την εποχή του διαδικτύου είναι εύκολο να ανταλλάξεις απόψεις με ανθρώπους που έχουν φύγει και δουλεύουν σε άλλη χώρα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι απόψεις είναι υποκειμενικές και ο καθένας έχει διαφορετικές επιθυμίες, για αυτό πρέπει να φιλτράρεις ό,τι ακούς.
Μην αποθαρρύνεσαι
Εφόσον αποφασίσεις να φύγεις πρέπει να γνωρίζεις ότι τα εμπόδια είναι στο πρόγραμμα. Απλά να θυμάσαι ότι όλα μπορούν να λυθούν. Ένα από τα πρώτα πράγματα που είναι σημαντικό να έχεις διευθετήσει πριν φύγεις, είναι να βρεις σπίτι. Και αυτό γιατί στις περισσότερες χώρες για να δημιουργήσεις τραπεζικό λογαριασμό, ζητάνε διεύθυνση σπιτιού. Είναι σημαντικό να έχεις υπομονή και να μην αφήνεις τις δυσκολίες να σε αποθαρρύνουν.
Κάνε μαθήματα της γλώσσας
Πριν φύγεις καλό είναι να έχεις κάνει μερικά μαθήματα της γλώσσας της χώρας που έχεις επιλέξει. Ακόμα και αν γνωρίζεις καλά αγγλικά, είναι πολύ καλύτερο όταν μπορείς να συνεννοηθείς με τον εργοδότη σου στη μητρική του γλώσσα.
Αγκάλιασε τις (αναπόφευκτες) προκλήσεις
Αυτά που έχεις συνηθίσει στην πατρίδα σου δεν πρόκειται να τα βρεις πουθενά αλλού. Για αυτό πρέπει να είσαι ανοιχτή στις προκλήσεις και να μην κρατάς αρνητική στάση σε ό,τι καινούριο έρχεται στο δρόμο σου.