REAL LIFE WORKING GIRL

Αυτός ο νέος νόμος θα σας κάνει να θέλετε να μετακομίσετε στο Παρίσι


11 Ιανουαρίου 2017

22115148395-281684845c-o.jpg

Τι θα λέγατε όμως αν ζούσατε σε μια χώρα όπου με το που θα φεύγατε από τη δουλειά θα είχατε το δικαίωμα να αγνοήσετε όλα τα emails του αφεντικού σας και τα τηλεφωνήματα των συναδέλφων σας; Σας ακούγετε πολύ όμορφο για να είναι αληθινό; Κι όμως όχι μόνο είναι αληθινό όλο αυτό, αλλά ψηφίστηκε και νόμος. Που; Στη Γαλλία.

Η πόλη του φωτός έγινε ακόμα πιο λαμπερή για τους εργαζόμενους, αφού χάρη σε ένα νέο εργατικό δίκαιο που ψηφίστηκε, οι Παριζιάνοι δεν χρειάζεται να πετάγονται έντρομοι από τον καναπέ του σπιτιού τους κάθε φορά που ακούνε το email της δουλειάς. Πλέον έχουν το νόμο με το μέρος τους και έτσι μπορούν απλά να αποσυνδεθούν.  Συγκεκριμένα ο νέος νόμος απαιτεί από τις γαλλικές εταιρίες με περισσότερους από 50 υπαλλήλους να σταματήσουν να ενοχλούν τους υπαλλήλους εκτός του εργασιακού ωραρίου.

Η νέα αυτή νομοθεσία έχει σαν στόχο να μειωθεί το χρόνιο άγχος που νιώθουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι ακόμα και όταν απομακρύνονται από το χώρο εργασίας. Γιατί όπως συνήθως συμβαίνει σε όλους μας, αφήνουμε το γραφείο, αλλά δεν αφήνουμε την εργασία. Παίρνουμε τη δουλειά στο σπίτι, παραμένοντας συνδεδεμένοι στον υπολογιστή με το άγχος αν και πότε θα χτυπήσει το email.

Έτσι αν έχετε σκοπό να πάτε ή εργάζεστε ήδη στη Γαλλία σε μια πολυεθνική εταιρία, μπορείτε πλέον να αδιαφορήσετε στα ηλεκτρονικά μηνύματα του εργοδότη σας, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψετε στο χώρο εργασίας. Μήπως να μετακομίσουμε στο Παρίσι;