REAL LIFE WORKING GIRL

Ποιες φράσεις δεν πρέπει ποτέ να πείτε στη δουλειά σας


1 Φεβρουαρίου 2017

39e9a7bd8ae8b37a-mbp6108.jpg

«Από την εμπειρία μου ...»

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση, είναι σα να έχετε σκοπό να επισημάνετε στο συνάδελφο σας, ότι γνωρίζετε περισσότερα από εκείνον. Μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να πείτε «Θα ήθελες να σε βοηθήσω;» . Με αυτή τη φράση δείχνετε ότι έχετε ομαδικό πνεύμα και θέλετε πραγματικά να τον βοηθήσετε.

 «Αυτή είναι μια ηλίθια ιδέα»

Αυτή η φράση θα μπορούσε να ειπωθεί μεταξύ φίλων, αλλά όχι στο χώρο εργασίας. Κανείς δεν πρέπει να προσβάλει το συνάνθρωπο του, ακόμα και αν η ιδέα που ειπώθηκε δεν ήταν και τόσο έξυπνη. Αν υποβιβάζετε το συνάδελφο σας, το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να τον στρέψετε εναντίον σας.

«Όχι»

Το να λέμε «όχι» είναι σημαντικό, όμως σε κάποιες περιπτώσεις ένα ξερό όχι μπορεί να μην είναι πολύ καλή επιλογή και ειδικά αν δεν έχετε ακούσει πρώτα τι έχει να σας πει ο συνεργάτης σας. Δώστε την ευκαιρία στους συναδέλφους σας να εκφράσουν τη γνώμη τους και θέστε τα σωστά επιχειρήματα για να την αντικρούσετε.

 «Τι θα ψηφίσετε;»

Τα κομματικά δεν ανήκουν στον εργασιακό χώρο. Τα κόμματα συνήθως χωρίζουν τους ανθρώπους, δεν τους ενώνουν, κυρίως αν έχετε εντελώς διαφορετικές απόψεις με τους συνεργάτες σας. Αφήσετε τις πολιτικές συζητήσεις για εκτός γραφείου.

«Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα»

Πώς θα σας φαινόταν αν ζητούσατε βοήθεια από κάποιον και σας απαντούσε: "Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα". Σίγουρα δεν θα νιώθατε και πολύ όμορφα. Μια δουλειά είναι πετυχημένη όταν επικρατεί ομαδικό πνεύμα.

«Μην ¨το πεις σε κανέναν ...»

Σε κανέναν δεν αρέσει το κουτσομπολιό, κυρίως αν αυτό γίνεται στο χώρο εργασίας. Αν έχετε μάθει κάποιο σοβαρό μυστικό, καλό είναι να το κρατήσετε για τον εαυτό σας ή αν θέλετε οπωσδήποτε να το πείτε, τότε εμπιστευτείτε το σε μια φίλη σας που δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά σας.

«Απλά πιστέψτε με»

Μην πιέζετε τους συναδέλφους σας να σας εμπιστευθούν μόνο επειδή το είπατε εσείς. Αν θέλετε να σας πιστέψουν, τότε προσπαθήστε να θέτετε επιχειρήματα.

«Αυτός ήταν ο τρόπος που γινόντουσαν πάντα τα πράγματα»

Η συγκεκριμένη φράση δείχνει πόσο απρόθυμοι να ακούσετε νέες ιδέες. Τα πράγματα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και για να είστε παραγωγικοί, πρέπει να μάθετε να είστε και δεκτικοί με τις νέες ιδέες.

«Αυτό θα πάρει μόνο ένα λεπτό»

Όλοι είναι απασχολημένοι. Εάν λοιπόν γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη δουλειά θα πάρει μόνο ένα λεπτό, τότε να την κάνετε μόνες σας. Και αν δεν πρόκειται για ένα λεπτό, αλλά για μια ώρα, τότε να είστε ειλικρινείς.