REAL LIFE WORKING GIRL

Τα do’s και τα don’ts σε μια συνέντευξη για δουλειά


8 Μαρτίου 2017

1-r3kunvbcezvygfjbxyik0q.jpeg

Dos

Φορέστε το σωστό ρούχο. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιος είναι ο dress code της εταιρίας που θα πάτε για συνέντευξη. Μη ξεχνάτε ότι η πρώτη εντύπωση είναι που μετράει και εσείς θέλετε να κάνετε την καλύτερη.

Φέρτε αντίγραφα του βιογραφικού σας . Μπορεί να έχετε στείλει το βιογραφικό σας στην εταιρεία, παρόλα αυτά δεν είναι κακό να έχετε μαζί σας έναν ωραίο φάκελο με το βιογραφικό σας, σε περίπτωση που σας ζητηθεί.

Να έχετε τη σωστή γλώσσα σώματος. Η στάση του σώματος ενός ανθρώπου μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα, όπως ότι βρίσκεται σε άμυνα, ότι νιώθει άβολα ή ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση. Γι αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε πώς στέκεστε όταν δίνετε τη συνέντευξη.

Να είστε στην ώρα σας ή λίγο πιο νωρίς. Το ιδανικό είναι να βρίσκεστε 10 λεπτά νωρίτερα και το χειρότερο είναι να αργοπορήσετε.

Στείλτε ένα ευχαριστήριο σημείωμα. Αυτή η κίνηση εκτιμάται σχεδόν από όλους τους εργοδότες. Είναι επίσης μια καλή κίνηση για να δώσεις την τελική καλή εντύπωση και να αποσαφηνίσεις κάτι που μπορεί να θέλεις.

Dont's

Να σκεφτείτε ότι η συνέντευξη τελείωσε με το που σηκωθείτε από την καρέκλα. Η συνέντευξη συνεχίζεται μέχρι να βγείτε από την πόρτα του γραφείου, οπότε να είστε προσεκτικές στη συμπεριφορά σας και να παραμένετε ευγενικές.

Κακολογείτε την παλιά σας δουλειά. Ίσως το προηγούμενο αφεντικό που είχατε θύμιζε τη Μέριλ Στριπ στην ταινία ο Διάβολος φοράει Prada, όμως δεν χρειάζεται να το γνωρίζει αυτός που σας παίρνει συνέντευξη.

Νιώθετε υπερβολικά χαλαρές. Το να μην έχετε άγχος είναι σημαντικό, όμως μην το παρακάνετε γιατί ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντι σας δεν είναι φίλος σας. Αν δείχνετε υπερβολικά χαλαρές μπορεί να φανεί αντιεπαγγελματικό.

Είστε απροετοίμαστες. Μπορεί να σας ακούγεται προφανές, ωστόσο καλό είναι πριν πάτε για συνέντευξη να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνε ενδελεχή έρευνα για την εταιρεία.

Μιλάτε για τα προβλήματα σας. Πρέπει να πληρώσετε το δάνειο. Το παιδί σας θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό και άλλα προσωπικά θέματα που ναι είναι στενάχωρα, όμως δεν αφορούν τους πάντες. Το μελλοντικό αφεντικό σας δεν το νοιάζει να ακούσει τα προβλήματά σας, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τα προσόντα σας και βάση αυτών θα σας προσλάβει.

Λέτε ψέματα. Ποτέ μα ποτέ μη λέτε ψέματα. Ακόμα και το πιο αθώο ψέμα μπορεί να καταστρέψει τις πιθανότητες να προσληφθείτε. Σε γενικές γραμμές η ειλικρίνεια είναι η μοναδική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσετε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα