REAL LIFE WORKING GIRL

#loveyourjob: Πώς έφτιαξα την δική μου εταιρεία επειδή έκοψα την ζάχαρη


ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

12 Οκτωβρίου 2017

pathetic-cake.jpg

Και μετά έρχονται εκείνες οι δύσκολες μέρες του μήνα και το μόνο που θέλουμε είναι μια τεράστια σοκολάτα ή ένα σοκολατένιο milkshake. Ένα cup cake, ένα παγωτό, ένα cheesecake βρε αδερφέ!

Εντάξει δεν λέω. Και εγώ τα ζω. Και φυσικά η ζάχαρη δεν γίνεται να κοπεί από την μια μέρα στην άλλη. Αλλά ας πάρουμε τα δεδομένα:
→ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ισοδυναμούν με έξτρα κιλά
→ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ισοδυναμούν με δυσκολία σταθεροποίησης της γλυκόζης στο αίμα μας

Αλλά πόσο ξέρουμε τελικά τις επιπτώσεις της ζάχαρης στην ψυχολογία μας, την λειτουργία του εγκεφάλου μας και γενικότερα το σύνολο της υγείας μας;;!

Ξέρουμε λίγα.

Σε μια στρεσογόνο εποχή όπου οι απαιτήσεις ολοένα και αυξάνονται στον χώρο εργασίας, έπιανα συχνά τον εαυτό μου να έχει πρόβλημα συγκέντρωσης. Ένιωθα ότι δεν μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα και οι κρίσεις κόπωσης ήταν πολύ συχνές – ειδικά όταν δούλευα πολλές ώρες.

Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Αν είστε φιλόδοξες και εργατικές σαν εμένα σίγουρα ξέρετε για τι πράγμα μιλάω. Ε δεν σας λέω πως όλα έχουν να κάνουν με την ζάχαρη. Παίζει ρόλο και ο ύπνος. Αλλά διαβάζοντας έμαθα πράγματα που ξεπερνούσαν την φαντασία μου! Για παράδειγμα:
→ ένα κομμάτι κέικ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα μέσα σε 15 λεπτά από την στιγμή που θα το καταναλώσουμε
→ το 20% των καλών θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά χρησιμοποιούνται για την λειτουργία του εγκεφάλου μας και η ποιότητα αυτών των θερμίδων συμβάλλει στο κατά πόσο αισθανόμαστε σε εγρήγορση και παραγωγικοί. Η ζάχαρη δεν ανήκει σε αυτές!

Σοκαριστικό έτσι;

Όταν έκοψα τελείως την ζάχαρη από την διατροφή μου για μια εβδομάδα ήμουν πιο χαρούμενη, πιο αποδοτική, σκεφτόμουν πιο καθαρά και κοιμόμουν καλύτερα μιας και η κόπωση μου έβγαινε όλη το βράδυ και ότι κατά την διάρκεια της ημέρας. Επίσης αγχωνόμουν ξαφνικά λιγότερο.
Και όταν ένιωθα ότι χρειάζομαι αυτήν την «ώθηση» που μου έδινε η ζάχαρη για να συνεχίσω έτρωγα τις λεγόμενες «τροφές εγκεφάλου», όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς , τροφές δηλαδή που μου δίνουν μόνο τα θετικά της ζάχαρης και τίποτα από τα αρνητικά.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα είναι δύσκολο στην αρχή, τα πέρασα και τα ξέρω! Αλλά σκεφτείτε πόσα οφέλη θα έχετε στην πορεία. Δεν υπάρχει κάτι που μια εργαζόμενη γυναίκα της σημερινής εποχής δεν μπορεί να καταφέρει, αν το πάρει απόφαση.

Απλά δείτε το σαν τον επόμενο στόχο που πρέπει να φτάσετε. ;)