REAL LIFE WORKING GIRL

Τα 5 πιο περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος που έχουν εξαφανιστεί


1 Νοεμβρίου 2017

pexels-photo-541524.jpeg

1. Παγιδευτής αρουραίων. Μπορεί τώρα να σας ακούγεται αδιανόητο, τότε όμως το κυνήγι αρουραίων ήταν πραγματικά μια κερδοφόρα και κοινή δουλειά για πολλούς αιώνες. Κάποιοι τους θανατώνανε, ενώ άλλοι τους πιάνανε και τους πουλούσανε σε επιχρυσωμένα κλουβιά στις πλούσιες κυρίες.

2. Συλλέκτες περιττωμάτων. Τη Βικτωριανή εποχή δεν υπήρχαν αποχετεύσεις, έτσι οι άνθρωποι έβγαιναν το βράδυ για να μαζέψουν τα περιττώματα, τα οποία πολλές φορές χρησιμοποιούσαν ως λίπασμα.

Διαβάστε εδώ: Τι πρέπει να κάνετε όταν σας εκμεταλλεύονται στη δουλειά

3. Συλλέκτες βδελλών. Αυτό το επάγγελμα ήταν κάπως πιο καθαρό από το προηγούμενο, καθώς οι συλλέκτες μάζευαν τις βδέλλες και τις πωλούσαν σε γιατρούς και αιμοληψία και για άλλους ιατρικούς σκοπούς.

4. Εκείνοι που πενθούσαν. Αν έχετε διαβάσει τον Oliver Twist από τον Charles Dickens, ίσως να θυμάστε τον ήρωα που εξασκούσε το συγκεκριμένο επάγγελμα για μικρό χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα οι πλούσιες οικογένειες προσλαμβάνανε επαγγελματίες οι οποίοι πενθούσαν στις κηδείες. Ωστόσο αυτό το επάγγελμα έχασε πολύ γρήγορα τη δημοτικότητά του.

5. Τέλος οι δοκιμαστές φαγητών του βασιλιά ήταν ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα, αφού έβαζαν την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, για να δουν αν το γεύμα του βασιλιά ήταν δηλητηριασμένο.