REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσετε τη καριέρα σας


29 Νοεμβρίου 2017

pexels-photo-313691.jpeg

Σε γενικές γραμμές μας βοηθάνε σε τέσσερα σημαντικά πράγματα:

Να ανακαλύψουμε νέες ιδέες και τάσεις

Να συνδεθούμε με ανθρώπους που κάνουν την ίδια δουλειά με εμας

Να διαφημίσουμε τη δουλειά μας

Να βελτιώσουμε την εργασία μας

Εκτιμάται ότι το 81% των Αμερικανών έχει λογαριασμό σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί από αυτούς τον χρησιμοποιούν για επαγγελματικό σκοπό. Το γεγονός όμως ότι όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα καθιστά απαραίτητη τη συνεχόμενη ενημέρωση και βελτιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων εργαλείων. Το Twitter και το Snapchat, για παράδειγμα, ανακοίνωσαν πρόσφατα σημαντικές αλλαγές. Όλο και περισσότερες εταιρίες θεσπίζουν ή αναθεωρούν τις πολιτικές τους.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα επαγγελματικής δικτύωσης είναι το LinkedIn το οποίο έχει περίπου 500 εκατομμύρια μέλη. Όμως παρόλο που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν λογαριασμό στο LinkedIn, λίγοι γνωρίζουν πώς να τον χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να χρησιμοποιούν το LinkedIn μόνο όταν θέλουν να αλλάξουν δουλειά. Τότε όμως είναι ήδη πολύ αργά. Το LinkedIn λειτουργεί και ως εργαλείο για την βελτίωση της επαγγελματικής σας σταδιοδρομία και όχι μόνο για το κυνήγι εργασίας.

Το κλειδί είναι να βρείτε τον τρόπο να προσεγγίσετε άλλους χρήστες που ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα στον επαγγελματικό κλάδο. Θα πρέπει επίσης να δημοσιεύετε και τη δική σας επαγγελματική εμπειρία, όπως και να δίνετε συστάσεις για άτομα με τα οποία έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν.

Ανάλογα με την επιχείρησή σας, το LinkedIn προσφέρει διάφορους τρόπους για την ανάπτυξή της. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα της εταιρείας σας και να κάνετε μια διαδικτυακή κοινότητα γύρω της, καλώντας τους πελάτες και τους πιθανούς πελάτες να σας ακολουθήσουν.

Όταν μάθετε να χρησιμοποιείτε το LinkedIn σωστά τότε θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος για την εύρεση εργασίας, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε συγκεκριμένες εταιρίες, άτομα και θέσεις εργασίας.

Τέλος εκτός απλο τη δωρεάν έκδοση υπάρχει και η Premium, η οποία ξεκινάει από $ 29.99 το μήνα. Δεν είναι λίγα χρήματα, αλλά αν ψάχνετε για εργασία, αξίζει να πληρώσετε για αυτά που σας προφέρει, όπως είναι η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άτομα που δεν γνωρίζετε και να συνδεθείτε με τους υπεύθυνους προσλήψεων.