REAL LIFE WORKING GIRL

Ερμίνα Κεχαγιά: Το πρόσωπο πίσω από τη μικρή Fabrica της Καρδίτσας που αγαπούν οι απανταχού fashion lovers


Αφροδίτη Σακκά

19 Δεκεμβρίου 2017

er.jpg

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Η απόφαση να ανοίξω κατάστημα ρούχων ήταν πολύ γρήγορη, όμως συντέλεσαν τελικά πολλοί λόγοι. Ο πρώτος που λειτούργησε εσωτερικά σε εμένα, ήταν ότι μεγάλωσα ουσιαστικά σε ένα κατάστημα ρούχων καθώς αυτό ήταν το επάγγελμα της μητέρας μου. Ο δεύτερος πιο πρακτικός ήταν ότι με τον σύζυγο μου αντιληφθήκαμε γρήγορα ένα κενό στην αγορά της Καρδίτσας όσον αφορά το στυλ του καταστήματος και τα προϊόντα που έχει η Little Fabrica. Έτσι αποφασίσαμε το «γεμίσουμε» και -εκ του αποτελέσματος- δικαιωθήκαμε.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Υπάρχουν οι δημιουργικές στιγμές πχ. οι νέες παραγγελίες, το καθημερινό στήσιμο της βιτρίνας, οι καθημερινές παραλαβές, η εξυπηρέτηση φυσικά των πελατών αλλά και οι πιο πρακτικές και άχαρες, υποχρεωτικές όμως, όπως οι πληρωμές, ο έλεγχος για την σωστή παραλαβή των προϊόντων μας μέσα από τις αποστολές μας κ.α. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα περιλαμβάνει λίγο από όλα.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Συνήθως η μέρα μου τελειώνει με το αίσθημα της ευγνωμοσύνης. Είμαι ευχαριστημένη με την πορεία της επιχείρησης μου και όσο και αν κάποια ημέρα είναι δύσκολη, τα θετικά πάντα υπερισχύουν.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Η καριέρα μου με έχει σώσει πολλές φορές από προσωπικά αδιέξοδα και ανασφάλειες. Με έχει κάνει μια ανεξάρτητη, δυνατή γυναίκα. Με έχει ωριμάσει. Όχι πάντα με τον εύκολο τρόπο και αυτό θεωρώ ότι τελικά είναι ανεκτίμητο.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Μπορώ να σκεφτώ πολλά ονειρικά επαγγέλματα που θεωρητικά θα μου άρεσε να ακολουθήσω σε μια επόμενη ζωή. Κακά τα ψέμματα μόνο αυτό όμως ξέρω να κάνω και αυτό θα επέλεγα ξανά. Αν δεν είχα ανοίξει το δικό μου κατάστημα, σίγουρα θα είχα βρει μια θέση σε κάποιο πολυκατάστημα, που τα λατρεύω!

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Θεωρώ ότι ο χώρος είναι γυναικοκρατούμενος, οπότε είμαι ευνοημένη που είμαι γυναίκα.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα πει περισσότερα «Όχι». Να είμαι περισσότερο αδιάλλακτη στις επιλογές μου, τις επιθυμίες μου και τις συνεργασίες μου. Αυτό είναι κάτι όμως που το αποκτάς με τον χρόνο, οπότε χαίρομαι που το κατάφερα σχετικά σύντομα.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Να δουλέψει σκληρά και να ρισκάρει. Να μην κοιτάξει ποτέ το ρολόι της για να φύγει για το σπίτι όταν χτίζει την καριέρα της και να μην φοβηθεί να εμπιστευθεί το ένστικτό της.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Όταν συναναστρέφεσαι όλη μέρα με κόσμο, υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά περίεργα και αστεία και έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουμε μια ευχάριστη καθημερινότητα!

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Ο στόχος για την νέα χρόνια είναι από την νέα χρονιά να αρχίσω να το κλείνω!

11. Το μότο σας;

Μότο δεν έχω, όταν όμως διστάζω, αγωνιώ ή αγχώνομαι για κάτι μέσα στην μέρα, με έχω πιάσει πολλές φορές να λέω από μέσα μου, «μην φοβάσαι... μην φοβάσαι», κάτι που δεν με έχει διαψεύσει! Όποτε μάλλον το «ο τολμών νικά» ταιριάζει περισσότερο!

* Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδείχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.