REAL LIFE WORKING GIRL

Οι καλύτερες συμβουλές για την πρώτη μέρα στη δουλειά


3 Ιανουαρίου 2018

woman-690036-1920.jpg

Κοιμηθείτε καλά. Ο ποιοτικός ύπνος προσφέρει πολλά οφέλη και ένα από αυτά είναι η καλή μνήμη και συγκέντρωση. Έτσι αν θέλετε να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση φροντίστε το προηγούμενο βράδυ να έχετε πέσει νωρίς για ύπνο. Κανείς δεν θέλει να βλέπει μπροστά του νυσταγμένα πρόσωπα που χασμουριούνται συνεχώς.

Τσεκάρετε τη διαδρομή προς το χώρο εργασίας. Είτε χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο είτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι σημαντικό να κάνετε τη διαδρομή από το σπίτι σας προς τη δουλειά μια φορά πριν ξεκινήσετε. Έτσι θα γνωρίζετε τι ώρα πρέπει να φύγετε από το σπίτι ώστε να μην φτάσετε αργοπορημένοι. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο είναι ανάγκη να έχετε κατά νου πιθανές θέσεις στάθμευσης εφόσον δεν υπάρχει ειδικός χώρος που μπορείτε να το αφήσετε.

Διαβάστε εδώ: Μικρά μυστικά για να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά σας

Ντυθείτε κατάλληλα. Ακόμα και αν η εταιρία σας δεν έχει dress code, είναι σημαντικό να είστε ευπρεπώς ντυμένοι. Στενά φορέματα και κοντές φούστες ταιριάζουν καλύτερα στη βραδινή σας έξοδο.

Πάρτε μαζί σας το σημειωματάριό σας. Οι πληροφορίες τη πρώτης μέρας θα είναι σίγουρα πολλές και χρήσιμες. Οπότε καλό θα ήταν να κρατάτε σημειώσεις έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ρωτήσετε δεύτερη φορά.

Μην ντρέπεστε να ρωτάτε. Αν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε εις πέρας, είναι καλύτερα να ρωτήσετε έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη που θα σας κοστίσουν περισσότερο. 

Επικοινωνήστε ουσιαστικά με τον προϊστάμενό σας. Επιδιώξτε να έχετε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με τον προϊστάμενό σας και να μάθετε να συζητάτε μαζί του αναλυτικά για το θέμα που έχετε καταπιαστεί. Μία επιτυχημένη στρατηγική μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σωστή συνεργασία από κοινού.