REAL LIFE WORKING GIRL

4 συμβουλές για να ζητήσετε αύξηση


21 Φεβρουαρίου 2018

2562.jpg

1. Καταγράψτε τα επιτεύγματά σας. Από την πρώτη μέρα της απασχόλησής σας, θα πρέπει να διατηρήσετε ένα απλό έγγραφο που θα απαριθμεί τα επιτεύγματά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να θυμάστε όλα τα επιτεύγματά σας από την πρώτη μέρα στη δουλειά και να τα αναφέρετε την κατάλληλη στιγμή.

2. Δώστε έμφαση στην απόδοση της εργασίας σας . Όταν ζητάτε αύξηση, μην παραπονιέστε για τους λογαριασμούς σας που είναι υψηλοί ή για το τι κάνει κάποιος άλλος στην επιχείρηση, πρόκειται για την επίδοσή σας, κερδίζετε μια αύξηση επειδή έχετε φέρει χρήματα στην εταιρία.  

3. Το σωστό «timing» είναι το παν. Η ώρα που θα κανονίσετε το ραντεβού για να ζητήσετε αύξηση είναι πολύ σημαντική και εξαρτάται από τη διάθεση του εργοδότη, η η οποία δυστυχώς τις περισσότερες φορές καθορίζεται κι από παράγοντες που δεν μπορείτε να προβλέψετε.

4. Πριν ζητήσετε αύξηση βρείτε ένα νέο πελάτη, υπογράψτε για ένα νέο έργο και γενικά αυξήστε τον προϋπολογισμό της εταιρίας. Επίσης βεβαιωθείτε ότι είναι ενήμερο και το αφεντικό σας για όλα αυτά τα πρόσφατα επιτεύγματά σας.