REAL LIFE WORKING GIRL

Νάσια Μάτσα: H Ελληνίδα που πρωταγωνιστεί στις καμπάνιες του οίκου Christian Louboutin


TSVIGKOU

15 Μαρτίου 2018

behind-the-blinds-magazine.jpg

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Έχω δύο καριέρες καθώς είμαι δημοσιογράφος και μοντέλο, οπότε θα σου πω και για τις δυο. Έφυγα για σπουδές στο Λονδίνο όταν ήμουν 19 χρονών, σπούδασα δημοσιογραφία (ήμουν από τους τυχερούς που ήξερε από νωρίς ότι πρέπει να ακολουθήσεις έναν συγκεκριμένο κλάδο), παράλληλα με τις σπουδές μου έκανα πρακτική στους "The Times" και είχα δημοσιεύσει δουλείες στην βρετανική Vogue και Guardian. Ακολούθησαν συνεργασίες με το VICE, το τηλεοπτικό κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δυο μεταπτυχιακά πάνω στα media (από University of the Arts και London School of Economics), μια τριετή συνεργασία με το περιοδικό WIRED και τώρα κάνω ένα “career break” για να γράψω περισσότερα άρθρα και να ασχοληθώ λίγο με το modeling, πριν ξεκινήσω την συνεργασία μου με τους Financial Times.

Το modeling άρχισε απλά λέγοντας ναι στους φίλους μου που ασχολούνται με την μόδα. Όταν ήθελαν κάποιο μοντέλο, έπαιρνα εγώ αυτόν τον ρολό. Επαγγελματικά ξεκίνησα όταν με έκανε scouted (μέσω facebook) το ανερχόμενο πρακτορείο "Troy Agency". Έπεσα σε καλό timing καθώς τα χαρακτηριστικά μου, το στιλ μου και το πρόσωπο μου είναι της μόδας τώρα, αυτό με οδήγησε να κάνω τις καμπανιές για την Burberry, την North Face, δυο καμπανιές για τον Christian Louboutin και editorials για Dazed, i-D, Numero, Wonderland ανάμεσα σε αλλά.


Η Νάσια σε φωτογράφιση για τον οίκο Burberry

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Τώρα με πιάνεις στο career break μου οπότε η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει σε σχέση με την καθημερινή δουλεία γραφείου που είχα, καθώς δουλεύω από το σπίτι. Το πρώτο πράγμα που κάνω ανεξαρτήτως δουλειάς είναι να βάζω ραδιόφωνο και να διαβάζω τους τίτλους και μια επιλογή πέντε-έξι άρθρων από The Guardian, Financial Times, Wired, Dazed και Vice. Έτσι ξεκινώ την ήμερα μου ξέροντας ακριβώς τι γίνεται στον χώρο μου.

Αν δεν έχω κάποια φωτογράφιση (συνήθως αρχίζουν 8 το πρωί και τελειώνουν στις 7 το απόγευμα), μιλάω με τον αντζέντη μου, που με κατευθύνει σε ποια casting πρέπει να πάω και για ποιες φωτογραφίσεις θα επιλέξει να με κάνει optioned.

Μετά μιλώ με αρχισυντάκτες για άρθρα που θέλω να γράψω ή κάνω ερεύνα για το άρθρο που γραφώ εκείνη την ήμερα, μετά μια ώρα διάλειμμα για να τσιμπήσω κάτι, για social media και στο δεύτερο μέρος της ημέρας 14.00-18.00 γραφώ το άρθρο για το οποίο έκανα ερεύνα το πρωί. Έτσι τελειώνω την ήμερα μου και οργανώνω την επομένη. Φυσικά υπάρχουν και μέρες που διαβάζω ή βγαίνω με φίλους.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Αν κατάφερα να είμαι αρκετά παραγωγική σήμερα, τι μου άρεσε από την σημερινή μέρα που έγινε και τι θέλω να κάνω την επομένη.


Για το Pressure Paris magazine


4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Ότι κάθε μέρα είναι διαφορετική, δε στάματαω να μαθαίνω, ποτέ δε θα σταματήσει να κινείται αυτός ο χώρος ποτέ (είτε είναι media, είτε είναι μόδα), ότι ξέρω από πρώτο χέρι τι θα είναι της μόδας τον επόμενο χρόνο (είτε είναι media, είτε είναι μόδα πάλι) και ότι γνωρίζω ενδιαφέρον ανθρώπους μέσα από αυτούς τους δύο χώρους.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Καταθλιπτική ...χα. Περά από την πλακά δεν μπορώ να με φανταστώ να μην είμαι μέρος των media ή της μόδας με τον έναν τρόπο ή τον άλλον.

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Λατρεύω το φύλο μου και προσπαθώ να καλλιεργήσω τα θετικά του γυναίκειου φύλου ως παράδειγμα σε αυτούς που είναι αγενής/σεξιστές. Γενικά είμαι ευθύς και πολύ της λογικής οπότε δεν μου πάνε και πολύ κόντρα γιατί δεν έχουν να πιαστούν από κάπου.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Όλα καλά θα πάνε στο τέλος και αν δεν πάνε καλά δεν είναι το τέλος.


Για τον οίκο Christian Louboutin

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Να είναι ευγενική, να δουλεύει πολύ και να θεωρεί την αποτυχία δεδομένη. Για κάθε 100 πόρτες που χτυπάς, οι 10 θα ανοίξουν, στην 1 μονό θα μπορέσεις να μπεις. Οι ευκαιρίες δημιουργούνται ανάλογα με το ποσό πολύ έχεις προσπαθήσει.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Η δεύτερη καμπανιά για το Christian Louboutin έγινε στην έπαυλη του ιδίου του σχεδιαστή στην Πορτογαλία, οπού η θερμοκρασία έφτανε τους 30 βαθμούς. Υπήρχε βοηθός που όταν σταματούσαμε την φωτογράφιση (είτε για να δει ο φωτογράφος τις φωτογραφίες, είτε για να αλλάξουν τον φωτισμό) κρατούσε από πάνω μου μια λεύκη ομπρελά, δεν είχα καταλάβει τι γίνεται και τον ρώτησα τι κάνει. Μου απάντησε ότι αύτη είναι η δουλεία του σαν βοηθός να κρατάει την ομπρελά για να μην καώ. Ένιωθα λίγο άβολα γιατί γενικά σαν τύπος δεν είμαι πολύ «princess» αλλά είναι κάτι που μπορώ να λέω σαν backstage gossip.


Η Νάσια ως πρωταγωνίστρια στο video του Christian Louboutin

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας; (διαχωρισμός προσωπικής και επαγγελματικής ζωής)

Όταν είμαι διακοπές στην Ύδρα, βάζω το κινητό σε plane mode για δύο εβδομάδες και το έχω μαζί μου μονό για να βγάζω φωτογραφίες. Επίσης όταν βγαίνω με κάποιον το θεωρώ αγένεια να είμαι πάνω από το κινητό μου, για τις δύο-τρεις ώρες που είμαστε μαζί, γι αυτό δεν το έχω πάνω στο τραπέζι και δεν βλέπω καν τις ειδοποιήσεις του. Θα το χρησιμοποιήσω μονό αν περιμένω κάποιο σημαντικό email/τηλεφώνημα. Γενικά πρέπει να είναι θέμα πειθαρχίας το που δίνεις τον χρόνο σου, στον άνθρωπο που είναι απέναντι σου η απλά στο κινητό για τις ‘ψεύτικες’ ειδοποιήσεις του κινητού (που συνήθως είνα social media).

11. Το μότο σας

Α, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο μότο απλά δεν στάματω να προσπαθώ μέχρι να πετύχω αυτό που θέλω.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερο τη Νάσια, μπορείτε να την ακολουθήσετε στο λογαριασμό της στο instagram @nassia__ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από καμπάνιες που πρωταγωνιστεί, καθώς επίσης και στο twitter @nassia__ όπου εκεί θα ανακαλύψετε τη δημοσιογραφική της δραστηριότητα.

* Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδείχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα