REAL LIFE WORKING GIRL

Χριστίνα Οικονόμου: Η σχεδιάστρια που δίνει άλλη πνοή στο καλοκαίρι


Αφροδίτη Σακκά

29 Μαΐου 2018

imgp0592.jpg

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Τους λόγους και συγκεκριμένα τα συμβάντα που με οδήγησαν στο να γίνω σχεδιάστρια δεν μπορώ να τους προσδιορίσω ακριβώς αλλά σίγουρα βοήθησαν τα διάφορα ερεθίσματα που είχα σε νεαρή ηλικία.

Ανέκαθεν ενδιαφερόμουν για τις τέχνες και για οτιδήποτε καλλιτεχνικό. H αλήθεια είναι πως όλα ξεκίνησαν σε μικρή ηλικία. Όταν ήμουν περίπου 15 ετών, παρευρέθηκα σε μια έκθεση κοστουμιών μόδας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Παρίσι. Θυμάμαι πόσο ενθουσιασμένη ήμουνα από αυτά που έβλεπα, την τεράστια εξέλιξη της μόδας, τα ποίκιλλα υφάσματα, τις περίτεχνες λεπτομέρειες...και κάπως έτσι άρχισε να με ελκύει οτιδήποτε σχετίζεται με το κομμάτι «μόδα» και ρούχο.

Τα υπόλοιπα ήρθαν στη συνέχεια! Με πολύ δουλειά και πάνω απ΄ όλα με φαντασία και δημιουργικότητα, κατάφερα να δημιουργήσω το δικό μου brand name.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Ξυπνάω στις 7:30 μαζί με την κόρη μου! Αφού περάσω λίγο χρόνο μαζί της πίνω ένα γρήγορο καφέ και φεύγω για το γραφείο μου. Η μέρα στο γραφείο ξεκινάει συνήθως στις 9:30 με διαφορά ραντεβού με πελάτες, με προμηθευτές, fittings κλπ. Αυτή την περίοδο λόγω του καινούριου μου εγχειρήματος, του MARCH, οι υποχρεώσεις και οι ώρες στο γραφείο έχουνε αυξηθεί αρκετά οπότε και γίνονται πολλά meetings με όλη την ομάδα της εταιρείας για να συντονίσουμε όλες τις δουλειές. Η δουλειά στο γραφείο συνήθως τελειώνει το απόγευμα γύρω στις 6. Το ατελιέ μου ευτυχώς είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου, επομένως έχω την δυνατότητα να ‘πεταχτώ’ έστω και για μια ώρα να φάω κάτι να δω την κόρη μου και να γυρίσω στο γραφείο!

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Σκέψεις που σχετίζονται με την οργάνωση του προγράμματος της επόμενης μέρας στο γραφείο! Γενικά είμαι αρκετά controlling οπότε θέλω να ακολουθώ πιστά το πρόγραμμα μου!

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Την δημιουργικότητα! Πρόκειται για ένα πάρα πολύ δημιουργικό επάγγελμα! Μέσα από την δουλειά μου μπορώ να εκφραστώ και να είμαι ελεύθερη ως προς τις επιλογές έκφρασης μου. Απολαμβάνω όλη την διαδικασίας από την σύλληψη μιας ιδέας και την έρευνά της μέχρι και την υλοποίηση της.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Γιατρός, αυτό θα ήθελα!

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τη μειοψηφία επί του συνόλου των επιχειρηματιών στον χώρο, o οποίος είναι κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενος (αν και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αλλάζει αισθητά αυτό). Δυστυχώς οι ευκαιρίες που δίνονται προς τα δύο φύλλα δεν είναι ίσες. Επομένως δεν είναι καθόλου εύκολο για μια γυναίκα να διακριθεί στη βιομηχανία της μόδας. ‘Oμως θα έλεγα ότι εγώ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με το θέμα αυτό κατά την πορεία μου. Ανταγωνισμός σίγουρα υπάρχει και είναι μάλιστα μεγάλος αλλά δεν έχει να κάνει με το φύλο.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Να παρατηρείς τα πάντα! Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να βρίσκετε μια ευκαιρία, μία ωραία στιγμή η μία απογοήτευση! Να είσαι παρούσα παντού!

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Χρειάζεται επιμονή, υπομονή, σκληρή δουλειά και θέληση! Επίσης για να καταφέρεις να ακολουθήσεις τα όνειρά σου πρέπει να θέσεις συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι είναι αυτοί που θα κατευθύνουν την πορεία σου. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει το πάθος και η θέληση να εργαστείς σκληρά για να πετύχεις.



10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Στο αεροπλάνο!

11. Το μότο σας

Μην σταματάς ποτέ να ονειρεύεσαι και να βάζεις στόχους, ακόμα και αν εκείνη την στιγμή το θεωρείς ακατόρθωτο! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Για περισσότερα σχετικά με το MARCH The Brand ακολουθείστε @march_thebrand στο Instagram.

*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδεiχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα