REAL LIFE WORKING GIRL

Μαρκέλλα Σαράιχα: To travel girl που μας ταξιδεύει στις πιο όμορφες γωνίες της Ελλάδας


Αφροδίτη Σακκά

24 Αυγούστου 2018

dsc00285.jpg

Η Μαρκέλλα Σαράιχα σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αλλά τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία. Αφού τελείωσε την σχολή της, εργάστηκε αμέσως στον τηλεοπτικό σταθμό Alter όπου ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και την παρουσίαση ειδήσεων. Μετά το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού συνεργάστηκε με την ΕΡΤ αλλά και με τα μεγαλύτερα sites της χώρας, ενώ πέρσι το καλοκαίρι ήταν με την Όλγα Λαφαζάνη στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon στο πρωινό του Σαββατοκύριακου. Το ταλέντο της στη δημοσιογραφία και στην επαφή με τον κόσμο είναι παραπάνω από εμφανές - ωστόσο, η Μαρκέλλα αποφάσισε να έρθει λίγο πιο κοντά με την πατρίδα της και τους ανθρώπους. Τον Ιούλιο του 2017 ξεκίνησε το δικό της ταξιδιωτικό site με όνομα travelgirl.gr. Ένα χρόνο μετά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των sites της κατηγορίας του, όσο η Μαρκέλλα μας ταξιδεύει στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας τις οποίες και αναδεικνύει με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Την τηλεόραση δεν την έχει εγκαταλείψει καθώς εμφανίζεται σε ενημερωτικές εκπομπές μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών και μιλάει για τα όμορφα ταξίδια της. Εμείς κάναμε 10+1 ερωτήσεις στο working girl που μας έχει κάνει να δούμε την Ελλάδα με άλλα μάτια:

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Έχω τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Εγκαταστάσεων αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ με το πτυχίο μου. Πήγα σε σχολή δημοσιογραφίας και αμέσως μετά προσλήφθηκα στο Alter ως δημοσιογράφος στις ειδήσεις μετά από βοήθεια του τότε δασκάλου μου, Σωτήρη Ξενάκη όπου εργαζόταν ήδη στον τηλεοπτικό σταθμό. Μετά από δύο χρόνια εργάστηκα ως παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων μέχρι και το κλείσιμο του καναλιού. Από κει και πέρα εργάστηκα σε τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλα ειδησεογραφικά sites μέχρι την στιγμή που πέρσι τέτοια εποχή πήρα την απόφαση να κάνω το δικό μου ταξιδιωτικό site το travelgirl.gr. Το “εφτιαξα” μετά την απώλεια της μητέρας μου που με σημάδεψε, γιατί ήθελα να κάνω κάτι δημουργικό και να φεύγω από την καθημερινότητα.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Ξυπνάω κάθε μέρα στις 09.00 όταν βρίσκομαι στην Αθήνα. Γράφω τα θέματα για το site, βάζω τους διαγωνισμούς, ασχολούμαι με τα social media. Αυτο φυσικά μπορεί να πάει μέχρι το βράδυ. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Επίσης σε όλη τη διάρκεια της ημέρας επικοινωνώ με τους υπευθυνους για τους προορισμούς που προγραματίζω να πάω το προσεχές διάστημα. Ειδικά από το Μάιο λόγω των ταξιδιων που κάνω, είμαι με 15 ώρες δουλειάς καθημερινά. Όταν βρίσκομαι στο νησί ή στην περιοχή που πηγαίνω ξυπνάω από τις 07.00 και επιστρέφω στο ξενοδοχείο κοντά στα μεσάνυχτα. Κάθομαι δύο μέρες σε κάθε προορισμό και επιστρέφω. Στην συνέχεια κάθομαι για 2 μέρες στο σπίτι στην Αθήνα για να γράψω τα αφιερώματα, να ανεβάσω τα βίντεο και τις φωτογραφίες. Αμέσως μετά φεύγω για τον επόμενο προορισμό!

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Ναι, σκέφτομαι την μητέρα μου που μου λείπει παρά πολύ.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Το γεγονός ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους ανά την Ελλάδα, βλέπω διαφορετικές εικόνες και δεν είμαι σε ένα γραφείο κλεισμένη να δουλεύω για ένα 8ωρο ή 10ωρο. Η δουλειά μας απο τη φύση της είναι δημιουργική και δεν αλλάζω με τίποτα την επαφή με τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει από το πρώτο διάστημα όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνω.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Νομίζω ηθοποιός που έχω σπουδάσει, αλλά σε μικρότερη ηλικία.

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Πολύ καλά! Αν υπάρχει άλλη ζωή πάλι γυναίκα θα ήθελα να ξαναγεννηθώ. Νομίζω ότι μου αρέσει πολύ που οι γυναίκες στην εποχή μας είναι δυναμικές και έχουν μπει σε χώρους που ήταν και ίσως κάποιοι από αυτούς παραμένουν, ανδροκρατούμενοι.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Να ζεις και κυρίως να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή γιατί η ζωή είναι μικρή κι αυτό που μένει είναι οι στιγμές.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Να έχει υπομονή, δύναμη, πείσμα και να αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Χωρίς δουλειά και προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Αν είναι μάλιστα και τυχερή τα πράγματα μπορεί να έρθουν πιο γρήγορα καλά. Γιατί είμαι απο΄εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι στο τέλος αν εφαρμόσεις τα παραπάνω, θα αποδόσει η δουλειά σου καρπούς.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Όταν παρουσίασα ένα από τα πρώτα μου δελτία στο alter, μπήκε στο studio μία μύγα η οποία την ώρα που διάβαζα το οτοκιου και ήμουν on camera, στάθηκε στη μύτη μου και εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Μάλιστα θυμάμαι ότι το συγκεκριμένο on ήταν και μεγάλο!

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Ποτέ! Ακόμη κι όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο το βάζω σε λειτουργία πτήσης. Το κινητό μου παραμένει ανοιχτό αλλά τη νύχτα πριν κοιμηθώ το βάζω στην αθόρυβη λειτουργία.

11. Το μότο σας

Ό,τι επιθυμούμε στο τέλος μπορούμε να το έχουμε, αρκεί φυσικά να το θέλουμε με την καρδιά μας!

Φωτογραφίες : Δημήτρης Τσίγκας
Μακιγιάζ: Έλενα Δερμετζόγλου
Μαλλιά: Κομμωτήριο Brush
Ρούχα: Dash
Νύχια-κοσμήματα: Your Way
*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδεiχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση