REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς θα αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στη δουλειά


19 Σεπτεμβρίου 2018

art-artist-beautiful-933255.jpg

Η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα είναι οι λέξεις κλειδιά για μια πετυχημένη καριέρα, αλλά επίσης είναι δείγματα ενός ανθρώπου με στόχους και προοπτικές. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, παρακάτω θα δείτε τι πρέπει να κάνετε με το που ξυπνάτε, ώστε να γίνετε ακόμα πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας σας.

Ξυπνήστε από το φως του ήλιου

Ο ποιοτικός ύπνος και η παραγωγικότητα βαδίζουν χέρι χέρι. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ένοχος για τις αϋπνίες είναι το τεχνητό φως. Πριν πάτε να κοιμηθείτε απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και ακόμα καλύτερα απομακρύνετε τις από το υπνοδωμάτιο. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου είναι να ξυπνάτε κάθε πρωί από το φως του ήλιου και όχι από την τηλεόραση ή το κινητό σας.

Διαλογιστείτε

Ο καθένας έχει μια διαφορετική προσέγγιση για το διαλογισμό και οι μέθοδοι ποικίλλουν, όμως τα οφέλη είναι σαφή. Ο διαλογισμός μειώνει τα επίπεδα του άγχους, αυξάνει την παραγωγικότητα και βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι μετά από 20 λεπτά διαλογισμού ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα και είμαστε περισσότερο εστιασμένοι στις υποχρεώσεις μας.

Κάντε την πιο δύσκολη δουλειά με το που ξυπνήσετε

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος είναι πιο δημιουργικός τις πρωινές ώρες. Αν αυτό αληθεύει, πρέπει να οργανώσετε την ημέρα σας, έτσι ώστε να κάνετε το πιο δύσκολο ή την πιο δημιουργική δουλειά το πρωί. Προς το τέλος της ημέρας προγραμματίστε τις δουλειές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη σκέψη και επεξεργασία.

Διαβάστε εδώ: Λιάνα Κόντου: Η γυναίκα που κάνει τους ανθρώπους να είναι αλλά και να νιώθουν όμορφοι

Κάντε μια λίστα των προτεραιοτήτων σας

Όσο και αν πιστεύετε ότι μπορείτε να τα κάνετε όλα, στην πραγματικότητα δεν μπορείτε. Στην αρχή σας φαίνεται εφικτό να κάνετε πολλές δουλειές μαζί, όμως στη συνέχεια θα διαπιστώσετε ότι κάποια από όλες δεν γίνεται έτσι όπως θα έπρεπε. Με λίγα λόγια για να είστε παραγωγικοί πρέπει να βάζετε προτεραιότητες.

Προετοιμάστε μια λίστα από το προηγούμενο βράδυ

Πριν πέσετε στο κρεβάτι είναι σημαντικό να έχετε γράψει όλες τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας, ώστε όταν ξυπνήσετε το πρωί να έχετε ένα έτοιμο πρόγραμμα. Η οργάνωση έχει τεράστιο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα σας και στη σωστή διαχείριση του χρόνου.

Κάντε ζεστή και κρύα υδροθεραπεία

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η υδροθεραπεία έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων τη μείωση του στρες, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, αυξημένη ικανότητα για να κάψετε το λίπος  μέχρι και την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Η μέθοδος είναι απλή και μπορείτε να την κάνετε και στο σπίτι σας. Πηγαίνετε στο ντους και αρχίστε να πλένεστε με κανονική θερμοκρασία νερού. Στη συνέχεια μειώσετε λίγο τη θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα και μετά αυξήστε την για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσοχή: H υδροθεραπεία αντενδείκνυται για όσους πάσχουν από καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα, επιληψία, μεταδοτικές ασθένειες ή έχουν σοβαρή υπέρταση ή υπόταση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα