Πώς θα διατηρήσετε ανεβασμένο το ηθικό μιας ομάδας στο χώρο εργασίας

Τετάρτη 28 Νοέμβριος 2018
rawpixel-724105-unsplash.jpg

Η ομαδική εργασία σε όλους τους τομείς και κυρίως στον επαγγελματικό παίζει σημαντικό ρόλο για μια επιχείρηση, ενώ και το ηθικό της ομάδας είναι εξίσου σημαντικό. Είναι λοιπόν καθημερινό καθήκον για έναν διευθύνοντα σύμβουλο να δίνει προτεραιότητα στο ηθικό της ομάδας, έτσι ώστε να πηγαίνει η επιχείρηση καλά, ακόμα και όταν υπάρχουν προβλήματα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που βοηθούν στη διατήρηση και την ανάπτυξη του ηθικού της ομάδας στο χώρο εργασίας.

Κάντε πράγματα και εκτός δουλειάς. Πολλοί πιστεύουν στη θεωρία πως η επικοινωνία είναι το α και το ω σε μια σχέση και είναι αλήθεια. Το ίδιο ισχύει και στον εργασιακό χώρο. Όπως λοιπόν οι ευτυχισμένες οικογένειες περνούν χρόνο μαζί,  έτσι και υπάλληλοι σε μια εταιρία πρέπει να περνάνε χρόνο μαζί και εκτός γραφείου. Μπορεί να πάνε για ένα ποτό την Παρασκευή, μια ημερήσια εκδρομή ή ακόμα και σε ένα επίσημο κοινωνικό γεγονός.

Κάντε μίτινγκ. Τα μίτινγκ ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία. Σε αυτές τις συναντήσεις γίνονται ανταλλαγές ιδεών και οι εργαζόμενοι μπορεί να εκφράσουν κάτι που τους ενοχλεί ή κάτι που θέλουν να αλλάξει.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Αναγνώριση. Στους ανθρώπους αρέσει να αναγνωρίζονται για την προσπάθειά τους. Ακούγεται απλό, αλλά ο αυθεντικός έπαινος πολλές φορές εκτιμάται περισσότερο από τα μπόνους.

Δραστηριότητες. Οι τακτικές δραστηριότητες της εταιρείας προωθούν και αναπτύσσουν την ομαδική εργασία. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τους ανθρώπους για να τους εμπιστεύονται.

Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να απαντούν στο τηλέφωνό τους, στα ηλεκτρονικά τους μηνύματα, σε οποιαδήποτε επικοινωνία, λέγοντας «πώς μπορώ να σας βοηθήσω;». Αυτές οι πέντε απλές λέξεις αλλάζουν τη φύση κάθε αλληλεπίδρασης, βοηθώντας τον στόχο. Γνωρίζοντας ότι είναι πιθανό να βοηθηθείτε, αυξάνει το ηθικό.

Ενθαρρύνετε όλους να μάθουν τα ονόματα των εργαζομένων. Αυτό μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά η εξοικείωση δημιουργεί εμπιστοσύνη. Αυτή η μικρή οικειότητα είναι απαραίτητη για την άρση των φραγμών και ταυτόχρονα ενισχύει το ηθικό.

Δείτε στη gallery: Πώς να κάνετε τον πιο chic κότσο για το αυριανό meeting

TRENDING ARTICLES