REAL LIFE WORKING GIRL

Πόσες ώρες την ημέρα πρέπει να εργαζόμαστε μετά τα 40 για να είμαστε αποδοτικοί


16 Ιανουαρίου 2019

christin-hume-309877-unsplash.jpg

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεπερνάνε τα 40 νιώθουν κουρασμένοι, όχι όμως σωματικά, αλλά πνευματικά. Και υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι αυτό, αφού οι ερευνητές επισημαίνουν πως μετά τα 40 έτη ο αριθμός εργάσιμων μερών πρέπει να είναι τρεις μέρες την εβδομάδα.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ένα επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα American Journal of Science τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που έχουν περάσει τα 40, για να αποδίδουν στο μέγιστο πρέπει να δουλεύουν και λιγότερο. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως οι εθελοντές της συγκεκριμένης μελέτης που εργαζόντουσαν σχεδόν καθημερινά επί 8 ώρες, παρουσίασαν χαμηλότερες επιδόσεις ακόμα και από εκείνους που είχαν βγει σε σύνταξη ή ήταν άνεργοι. 

Διαβάστε εδώ: Με μισεί το αφεντικό μου: Τι να κάνω;

Τα ευρήματα της μελέτης είναι αναπάντεχα, αφού παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει πως η αδράνεια του εγκεφάλου είναι ό,τι χειρότερο για την απόδοση και την παραγωγικότητα. Καταλήγοντας οι ερευνητές επισημαίνουν πως εάν θέλουμε να έχουμε κοφτερό μυαλό μέχρι τα βαθιά γεράματα, πρέπει να στραφούμε στη μερική απασχόληση

Δείτε στη gallery: Πώς να κάνετε τον πιο chic κότσο για το αυριανό meeting