REAL LIFE WORKING GIRL

Γιατί είναι καλό να παίρνουμε το σκύλο μας στη δουλειά


5 Ιουνίου 2019

adam-griffith-408788-unsplash.jpg

Τι θα σκεφτόσασταν εάν σας λέγανε ότι μπορείτε να πάρετε το σκύλο σας στη δουλειά; Κι όμως πολλές εταιρείες στο εξωτερικό αγκαλιάζουν τις πολιτικές για τα κατοικίδια ζώα που τα επιτρέπουν να βρίσκονται στο χώρο εργασίας, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους, στην προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και στην ενδυνάμωση της σύνδεσης μεταξύ των υπαλλήλων.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια .

Πολλές εταιρείες από το κλάδο της τεχνολογίας διαθέτουν pet friendly εργασιακούς χώρους για να προσελκύσουν τους νέους εργαζομένους, η Google, η Salesforce και η Etsy είναι μερικές από αυτές. Οι εταιρείες αυτές μπορούν να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό, αφού το να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται παρέα με τα σκυλιά τους, πρσφέρει πολλαπλά οφέλη στο εργασιακό κομματι. 

Τα σκυλιά στο γραφείο φέρνουν ηρεμία και προάγουν την ευεξία. Οι τετράποδοι φίλοι μας απαιτούν δραστηριότητα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να είναι ενεργοί. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν διαλείμματα για να βγάλουν έξω τα σκυλιά τους, το οποίο είναι καλό για τη σωματική τους υγεία αλλά και για την απόδοσή τους στο χώρο εργασίας. Τα σκυλιά έχουν επίσης μια ηρεμιστική επίδραση στους ανθρώπους. Η χαρά τους είναι μεταδοτική και το να είστε κοντά τους είναι ένα θαυμάσιο ανακουφιστικό για το άγχος.

Διαβάστε εδώ: Οι καλύτερες συμβουλές για να επιβιώσετε στον εργασιακό χώρο και να μειώσετε τον κίνδυνο να βαρεθείτε

Τα σκυλιά καλλιεργούν ευτυχέστερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ένα φιλικό προς τα κατοικίδια γραφείο μπορεί να δημιουργήσει πιο όμορφες σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων. Όταν κάποιος έχει ένα κουτάβι στο γραφείο του, άλλοι υπάλληλοι είναι πιο πιθανό να μιλήσουν μαζί του. Το κατοικίδιο ζώο προσφέρει ένα καλό τρόπο για να ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ δύο ανθρώπων, οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μέχρι σήμερα.

Το κατοικίδια στο γραφείο μπορούν επίσης να ενισχύσουν την αντίληψη του πελάτη για την επιχείρηση. Οι περισσότεροι έχουν μια θετική αντίδραση, όταν τους προσφέρεται η ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με το κατοικίδιο και απολαμβάνουν περισσότερο την επίσκεψή τους στην επιχείρηση. Τα κατοικίδια τείνουν επίσης να  βελτιώνουν την εικόνα της επιχείρησης και να την κάνουν να φαίνεται καινοτόμα και προοδευτική.

Εξάλλου ο σκύλος είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» και όχι τυχαία, καθώς είναι πάντα εκεί για εσένα και στα εύκολα και στα δύσκολα, ενώ σίγουρα δε σε κάνει ποτέ να βαριέσαι και σου χαρίζει απλόχερα την αγάπη του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.