REAL LIFE WORKING GIRL

6 λόγοι που δεν παίρνετε προαγωγή


3 Ιουλίου 2019

linkedin-sales-navigator-0qvtyp0gh3a-unsplash.jpg

Εδώ και χρόνια δουλεύετε σκληρά, είστε αξιόπιστοι και έχετε θέσει τα συμφέροντα της επιχείρησης πάνω από τα δικά σας. Παρόλα αυτά δεν έχετε πάρει προαγωγή. Ποιος είναι ο λόγος; Γιατί οι εργοδότες αγνοούν τους καλούς, έντιμους αξιόπιστους υπαλλήλους με αυτόν τον τρόπο;  Εάν συνεχίσετε την ανάγνωση ίσως βρείτε την απάντηση.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια 

Μπορεί να μην είστε γεννημένος ηγέτης.

Συχνά, οι θέσεις στα υψηλότερα επίπεδα έρχονται με ευθύνες ηγεσίας: πρέπει να μπορείτε να διοικείτε και να εμπνέετε την ομάδα σας και να σκεφτείτε νέες κατευθύνσεις για να πάρετε την ομάδα με το μέρος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είστε στην τρέχουσα δουλειά σας, μάλλον δεν είστε κατάλληλοι για το επόμενη επίπεδο.

Δεν έχετε δείξει το υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων.

Εάν έχετε τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούνται για το επόμενο επίπεδο, ίσως να μην έχετε βρει έναν τρόπο να το αποδείξετε. Θα πρέπει να βοηθήσετε τον προϊστάμενό σας να δει τι μπορείτε να προσφέρετε.

Δεν μιλάτε πολύ.

Ακόμα κι αν έχετε τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούνται, είναι πιθανό ότι έχετε κάνει όλα αυτά χωρίς να τραβήξετε την προσοχή πάνω σας. Τα βιβλία σχετικά με τη διαχείριση συχνά αστειεύονται για το πώς η επιτυχία στο χώρο εργασίας έρχεται σε όσους έχουν την ικανότητα να φαίνονται απασχολημένοι, ανεξάρτητα από το αν καταφέρνουν ή όχι.

Δεν έχετε πάρει την πρωτοβουλία.

Οι εργοδότες ενδέχεται να είναι λιγότερο ειδικευμένοι και λιγότερο ταλαντούχοι από τους εργαζόμενους. Έχουν όμως την ικανότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αυτό είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Ο κόσμος ανταμείβει όσους βρουν το δικό τους μονοπάτι και καθορίζουν τους κανόνες - όχι αυτούς που τους ακολουθούν. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα και στις επιχειρήσεις. Εκείνοι που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να εντοπίσουν τα προβλήματα που κανείς δεν βλέπει ανταμείβονται. Εκείνοι που απλώς ακολουθούν μονοπάτια, δεν το κάνουν.

Διαβάστε εδώ: Τι να κάνετε εάν φτάσετε με καθυστέρηση σε μια συνέντευξη για δουλειά

Δεν είστε μέσα στα πράγματα.

Στους χώρους εργασίας, καλά πράγματα συμβαίνουν σε εκείνους που μαθαίνουν τα πάντα. Γνωρίζουν ποια είναι τα νέα έργα, ποιος έχει πρόβλημα, ποιες είναι οι ανησυχίες του αφεντικού και ούτω καθεξής. Όσοι δεν είναι καλά πληροφορημένοι θεωρούνται αμέτοχοι.

 Δεν ενημερώνεστε.

Αν η τελευταία εκπαιδευτική καταχώρηση στο βιογραφικό σας σημείωμα ήταν πριν από μια δεκαετία πριν, δεν κάνετε ό, τι μπορείτε για να δείξετε ότι είστε ενήμεροι για νέα δεδομένα της δουλειάς. Είναι σημαντικό να ενημερώνεστε συνέχεια.

Η επιτυχία στο χώρο εργασίας έρχεται σε εκείνους που καταφέρνουν να κάνουν καλή δουλειά και επίσης να διαχειρίζονται καλά την καριέρα τους. Εάν διαπιστώσετε πως όσο και εάν προσπαθείτε δεν παίρνετε την πολυπόθητη προαγωγή, ίσως θα πρέπει να γίνετε πιο ευέλικτοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.