REAL LIFE WORKING GIRL

Τζώρτζια Σταυροπούλου: Μια δυναμική γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα


12 Ιουλίου 2019

lg_2684.jpg

Η Τζώρτζια Σταυροπούλου, Διευθύντρια Μarketing της LG Electronics Hellas είναι μία δυναμική γυναίκα με γεμάτη καθημερινότητα. Δραστήρια και πρόθυμη να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα, μητέρα 2 παιδιών, απολαμβάνει τον κόπο της κάθε μέρας και δε σταματά να εμπνέεται και να έχει ως στόχο τη ποιότητα της δουλειάς της. Εμείς μιλήσαμε μαζί της για το πώς καταφέρνει να ισορροπήσει την επαγγελματική με την προσωπική της ζωή, για το τι περιλαμβάνει η εργασιακή της καθημερινότητα, το πώς νιώθει ως γυναίκα στον χώρο, αλλά και για το επιτυχημένο πρόγραμμα ΕΚΕ, το «LG Αθλητές του Αύριο», το οποίο εστιάζει στον αθλητισμό, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μεταδώσει τη σημασία του δραστήριου τρόπου ζωής καθώς και να αναδείξει και να υποστηρίξει τη νέα γενιά αθλητών.

Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Πάντα με τραβούσαν οι εταιρείες που έχουν στον πυλώνα τους την τεχνολογία και την καινοτομία.

Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Κάθε μέρα είναι τόσο διαφορετική! Το μόνο κοινό είναι το πρωινό ξύπνημα! Υπάρχει καθημερινότητα με έντονη ροή και πολλές «πράξεις».

Τα νέα project απαιτούν πολλά τηλέφωνα, διαπραγματεύσεις και συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες, τους πελάτες αλλά και τους κοντινούς ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι καθημερινά – τη πολύτιμη ομάδα – ώστε να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω.

Οι καινοτομίες της LG δεν εξαντλούνται μόνο στο ευρύ portfolio της εταιρείας σας. Έχετε λανσάρει το «LG Αθλητές του Αύριο», ένα πρόγραμμα ΕΚΕ το οποίο εστιάζει στον αθλητισμό. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό, τι περιλαμβάνει και ποιος είναι ο απώτερος στόχος του;

Πρεσβεύοντας το μήνυμα ‘Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις’, η LG σήμανε την έναρξη του Προγράμματος «LG Αθλητές του Αύριο» το καλοκαίρι του 2017 το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα, στηρίζοντας διοργανώσεις με κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που προάγουν τις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού με στόχο την προσφορά στην κοινωνία και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επικεντρώνεται στη σημασία της άθλησης και του δραστήριου τρόπου ζωής, ενώ επιδιώκει να ενθαρρύνει παιδιά και εφήβους να συνεχίσουν να αθλούνται, έτσι ώστε να αναδειχθεί η νέα γενιά αθλητών.

Η LG συμμετέχει ως χορηγός σε μια σειρά από πολιτισμικές και κοινωνικές δράσεις. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για τις συνεργασίες σας;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεργαστεί με σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, όπως το LG AegeanBall Festival, το Spetses Mini Marathon, τη Giannakis Academy, το ΝΒΑ Basketball School και το Eurohoops Dome, δίνοντας ευκαιρία σε περισσότερα από 3.500 παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα που αγαπούν. Το πλαίσιο δράσεων των διοργανώσεων αυτών περιλαμβάνει υποτροφίες, δωρεάν συμμετοχές, παροχή αθλητικού εξοπλισμού, εκπαιδεύσεις και mentoring με τη συνεργασία διακεκριμένων αθλητών. Ενδεικτικά, μπορώ να αναφέρω ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Eurohoops Academy δώσαμε 26 υποτροφίες και δημιουργήσαμε την ομάδα ‘LG Αθλητές του Αύριο’ δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ για τη σεζόν Νοε 2018 – Ιουν 2019. Επιπλέον, μέσα στον Ιούνιο με την Giannakis Academy επισκεφθήκαμε, για ένα διασκεδαστικό και αθλητικό τριήμερο, το ακριτικό Καστελόριζο και προσφέραμε στο σχολείο της περιοχής αθλητικό εξοπλισμό.

Σκοπεύετε να συνεχίσετε παρόμοιες δράσεις και τα επόμενα χρόνια; Αν ναι, προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν;

Στόχος μας είναι να παραμείνουμε πιστοί στην στρατηγική μας, συνδυάζοντας αθλητικές χορηγίες με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τις διοργανώσεις που ανέφερα και παραπάνω. Φυσικά, είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να διευρύνουμε περαιτέρω τις δράσεις μας και με νέες πρωτοβουλίες, προσφέροντας από την πλευρά μας ό,τι καλύτερο μπορούμε. Συνεργαζόμαστε με αθλητικές διοργανώσεις που έχουν κοινό όραμα και κοινές αξίες με εμάς, καθώς αποτελούν τους στρατηγικούς μας συμμάχους. Στην ίδια λογική θα κινηθούμε και στο μέλλον στην αναζήτηση νέων συνεργασιών.

Γιατι η LG επέλεξε τον αθλητισμό ως άξονα;

Ο αθλητισμός φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Ακριβώς επειδή αποτελεί τον ιδανικότερο δίαυλο επικοινωνίας προκειμένου να μεταφέρουμε τα μηνύματα και τις αξίες που πρεσβεύει η εταιρεία μας, επιλέξαμε αθλητικές δράσεις που έχουν μαζική απήχηση.

Πιστεύω πως η αθλητική χορηγία έχει μια αρκετά μεγάλη δυναμική που είναι ικανή να οδηγήσει σε αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της σύνδεσης του καταναλωτή με ένα brand.

Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Nαι! Σκέφτομαι τι θα κάνω την επόμενη!

Είστε μητέρα δυο παιδιών και παράλληλα κάνετε μια απαιτητική δουλειά. Πώς καταφέρνετε να συνδυάσετε επιτυχώς και τους δυο αυτούς ρόλους;

Να είσαι μαμά είναι μαγικό! Να δουλεύεις είναι δημιουργικό. Να είσαι γυναίκα, τέχνη. Όλα αυτά μαζί μας δίνουν τη δύναμη να τα καταφέρνουμε όλα, αρκεί να νοιώθουμε όμορφα μέσα στους ρόλους μας!

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σε ένα δυναμικό κλάδο που συνεχώς εξελίσσεται. Η έννοια της καινοτομίας είναι διάχυτη στις εταιρείες που έχω εργαστεί με αποτέλεσμα να μου προσφέρουν τη δυνατότητα να εξελίσσομαι, εκπληρώνοντας στόχους και θέτοντας νέους. Το κομμάτι αυτό της αέναης δημιουργίας είναι που αγαπώ περισσότερο.

Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Χορεύτρια! Ζηλεύω την αίσθηση ελευθερίας, έμπνευσης και έκφρασης!

Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Τέλεια! Δεν με έχει προβληματίσει ποτέ αυτό! Στη δουλειά δεν υπάρχει άντρας ή γυναίκα. Υπάρχουν επαγγελματικοί ρόλοι μόνο.

Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Τέλεια!!!! Πάμε πάλι!!! Μην αγχώνεσαι τόσο, όλα θα γίνουν!

Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Η αφοσίωση, η σκληρή δουλειά, η υπομονή, και η επιμονή είναι απαραίτητα συστατικά. Όταν έχεις πάθος και στόχους τους πραγματοποιείς, προσπερνώντας την κάθε δυσκολία. Αλλά πάνω απ’ όλα πριν τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση απαιτείται η προσωπική στάση ζωής και το χαμόγελο.

Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Μόνο μία; Πρώτη δουλειά, πρώτες μέρες πάω κουζίνα να φτιάξω καφέ κουμπώνοντας δύο πλαστικά ποτήρια (αντί για σεικέρ) και λούζω με το καφέ τρεις καλοντυμένους Ιταλούς!!!

Πότε κλείνετε το κινητό σας;

ΠΟΤΕ!!!

Το μότο σας

It isn’t true that you only live once. You only die once. You live lots of times, if you know how.

Photo credit: Μυρτώ Τσίναλη