REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς η δουλειά επηρεάζει τα παιδιά σας


28 Αυγούστου 2019

Πώς η δουλειά επηρεάζει τα παιδιά  σας

Τα παιδιά είναι συχνά οι κύριοι αποδέκτες του άγχους των γονιών τους και το άγχος της δουλειάς, όταν μεταφέρεται στο σπίτι, δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορεί τα παιδιά να μην είναι σε θέση να κατανοήσουν πλήρως πράγματα που αφορούν τους ενήλικες, πόσο δε μάλλον θέματα εργασίας τους, ωστόσο στην πραγματικότητα μπορούν να καταλάβουν πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που νομίζουμε και ειδικά μέσω των συναισθημάτων τους. 

Για τον λόγο αυτό η ανησυχία, το άγχος και οι συζητήσεις των γονιών, όπως και ο εκνευρισμός τους για διάφορους λόγους μπορούν να γίνουν άμεσα αντιληπτά, επηρεάζοντας τη διάθεση και την ψυχολογία των μικρών παιδιών. Τι είναι καλό να κάνετε σε ανάλογες περιπτώσεις:

Μην υποτιμάτε την ικανότητα των παιδιών να αντιλαμβάνονται και να συναισθάνονται πράγματα.

Προσπαθήστε να ελέγχετε τις αντιδράσεις σας όταν είστε αγχωμένοι και να μην συζητάτε διαρκώς μπροστά τους για τα θέματα που σας απασχολούν.

Λειτουργήστε ως παράδειγμα, διδάσκοντάς τα να διοχετεύουν την ενέργειά τους σε υγιείς δραστηριότητες και να χαλαρώνουν, όταν αυτό είναι απαραίτητο, με λίγη μουσική ή μέσω της άσκησης.

Παίξτε μαζί τους και γίνετε κι εσείς για λίγο και πάλι παιδί.