REAL LIFE WORKING GIRL

Αύξηση βάρους και δουλειά: Πώς συνδέονται και τι μπορείτε να κάνετε


25 Σεπτεμβρίου 2019

Αύξηση βάρους και δουλειά: Πώς συνδέονται και τι μπορείτε να κάνετε

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο χώρος εργασίας είναι ο βασικός τόπος όπου πολλοί άνθρωποι τρώνε ζάχαρη και κατ επέκταση συμβάλει στην αύξηση της παχυσαρκίας. Και τα στατιστικά στοιχεία είναι απογητευτικά, αφού τα 2015 με 2016 περίπου το 63% των ενηλίκων στην Αγγλία ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και σχεδόν 64000 άνω των 18 ετών είχαν εισαχθεί στα νοσοκομεία λόγω φθοράς δοντιών.

O Faculty of Dental Surgery προτείνει εναλλακτικές λύσεις, όπως να υπάρχει πληροφόρηση για τη σωστή διατροφή στους εργαζομένους αλλά και την τοποθέτηση μηχανημάτων που να πουλάνε υγιεινές τροφές. Επίσης υποστηρίζει ότι είναι αναγκαία μια αλλαγή κουλτούρας και ειδικοί χώροι που να ενθαρρύνουν την υγιεινή διατροφή και να βοηθάνε του εργαζόμενους να αποφεύγουν του γλυκούς πειρασμούς. Επιπλέον οι εργοδότες μπορούν να βοηθήσουν το προσωπικό τους ώστε να κάνουν καλύτερες επιλογές με τους εξής τρόπους. 

Αντικαθιστώντας τα γλυκά στις αίθουσες του μίτινγκ με εναλλακτικές λύσεις χαμηλότερες σε ζάχαρη όπως οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα φρούτα.

Να επανεξετάσουν το περιεχόμενο των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης στα γραφεί και να αφαιρέσουν τα προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.
Να διασφαλίσουν ότι οι επιλογές χαμηλές σε ζάχαρη θα είναι πάντα διαθέσιμες σε καντίνες ή στα μηχανήματα.

Τι μπορείτε να κάνετε όσο βρίσκεστε στη δουλειά:

Φροντίστε να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα και να μην μένετε νηστικοί πάνω από τέσσερις ώρες.
Ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό, όπως γάλα με δημητριακά ή φρούτα με γιαούρτι, το οποίο θα καταναλώνετε πριν φύγετεγια το γραφείο

Να φροντίσετε πάντα να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ, όπως φρέσκα ή και αποξηραμένα φρούτα, γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, τα οποία θα σας δώσουν ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα.

Αν δεν μπορείτε να πάρετε φαγητό από το σπίτι, τότε επιλέξετε έτοιμα γεύματα που να είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως σάντουιτς με ψωμί σίκαλης, λαχανικά και τόνο, όσπρια ή και ζυμαρικά χωρίς μαγιονέζα και παχυντικές σάλτσες και με λίγο ελαιόλαδο.

Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε αρκετό νερό, ώστε να μην μπερδεύετε την πείνα με τη δίψα. Εκτός από νερό μπορείτε να πίνετε ροφήματα χωρίς ζάχαρη, όπως τσάι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.