REAL LIFE WORKING GIRL

«Image is all about making stories»: H hair designer Δήμητρα Δανίκα μας μυεί σε έναν ξεχωριστό κόσμο ομορφιάς


Ελένη Τσούτση

29 Ιανουαρίου 2020

«Image is all about making stories»: H hair designer Δήμητρα Δανίκα μας μυεί σε έναν ξεχωριστό κόσμο ομορφιάς

Η hair designer, Δήμητρα Δανίκα, από τα παιδικά της μόλις χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τον μαγικό κόσμο της ομορφιάς, όντας επηρεασμένη από πολλά πρότυπα όπως εκείνο της γιαγιάς της. Στόχος της είναι να δημιουργεί μοναδικά hair looks που ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα ανάλογα με την προσωπικότητά της και το μοναδικό της στιλ.

Γι' αυτό άλλωστε δημιούργησε ένα πρωτότυπο project, το «Being Me» που η προσωπική ιστορία κάθε γυναίκας γίνεται μια ιστορία που θέλει να εμπνεύσει τις άλλες γυναίκες.

jenny.gr

Η κα Δανίκα μάς μίλησε για τη δουλειά και τη ζωή της ως μια δυναμική γυναίκα που θέλει να κάνει τις υπόλοιπες γυναίκες να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να μη φοβηθούν να ανανεώσουν την εικόνα τους.

Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Μεγάλωσα σε αυτόν τον χώρο λόγω της μητέρας και της θείας μου. Ένα από τα πράγματα που με γοήτευε από πάντα σε αυτό το επάγγελμα είναι ότι πολύ άμεσα μπορείς να δημιουργήσεις εικόνες, σχέσεις, συναισθήματα.

Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Εικόνες, ιδέες, επικοινωνία, πράξη είναι όλα αυτά που μου χρειάζονται για να προσφέρω στους πελάτες μου το μέγιστο αποτέλεσμα!

Υπάρχει μια σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε την ημέρα;

Δεν μου αρέσει να υπάρχουν εκκρεμότητες, οπότε κάνω πάντα μια αποτίμηση για το πώς λειτούργησε η μέρα στη δουλειά μου και στο σπίτι μου με τους πελάτες μου, τους συνεργάτες μου, τα παιδιά μου. Οπότε προσπαθώ να τα βάζω όλα σε τάξη στο μυαλό μου και να τακτοποιώ ό, τι χρειάζεται, κατά το δυνατό.

jenny.gr

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην καριέρα σας;

Είναι πολλά που εισπράττω από αυτό το επάγγελμα, ένα από αυτά είναι ότι δεν σταματάω ποτέ να μαθαίνω και να δημιουργώ, κάτι που για μένα είναι ζωτικής σημασίας. Είναι οι ιστορίες και οι εικόνες που μου δημιουργούνται με τους ανθρώπους που φροντίζω την εικόνα τους!

Αν δεν ήσασταν αυτό, τι θα ήσασταν;
 
Σίγουρα πάλι κάτι με σχεδιασμό, αρχιτέκτονας, ζωγράφος...

jenny.gr

Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;
 
Στη δουλειά μου πάντα επικεντρωνόμουν στις δυνατότητες και τα ταλέντα που μπορώ να αξιοποιήσω και να εξελίξω ως επαγγελματίας, και όχι στην ταυτότητα του φύλου μου!

Τι συμβουλή θα δίνατε στον εικοσάχρονο εαυτό σας;

Να απομονώνεται πού και πού και να εστιάζει στις πραγματικές του ανάγκες, κάνοντας πράξη αυτά που φαντάζεται με ενθουσιασμό, παρόρμηση και αυθορμητισμό, παρατηρώντας στη συνέχεια τι κέρδισε από αυτό.

jenny.gr

Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα την καριέρα του;

Να σε παρατηρείς, με αναλυτική ματιά και όχι επικριτική.

Μία  αστεία /περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας;

Πολλές και διάφορες, μία που θυμάμαι τώρα είναι που μια πελάτισσα μου με ζητούσε  επίμονα στο τηλέφωνο μέσα από ένα κατάστημα για να της πω τι δώρο να πάρει στον ψυχαναλυτή της.

Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Όταν θέλω να επικεντρώνομαι στα παιδιά μου και όταν δεν θέλω να έχω καμία απολύτως έννοια και εικόνα.

Το μότο σας;

Της δουλειά μου θα σου πω, που παραμένει σταθερό πάντα «image is all about making stories».

 

photo credits: Eva Varveropoulou