REAL LIFE WORKING GIRL

Οι καλύτερες συμβουλές για να διαπραγματευτείτε την αύξηση που αξίζετε


12 Φεβρουαρίου 2020

Οι καλύτερες συμβουλές  για να διαπραγματευτείτε την αύξηση που αξίζετε

Εάν περιμένατε μια αύξηση ή μια προαγωγή και δεν ήρθαν ποτέ, έφτασε η στιγμή να το ζητήσετε. Επειδή όμως δεν είναι τόσο απλό, όσο ακούγεται, παρακάτω θα μάθετε μερικά μυστικά διαπραγμάτευσης. 

Καταγράψτε τα επιτεύγματά σας. Από την πρώτη ημέρα στη δουλειά θα πρέπει να διατηρήσετε ένα απλό έγγραφο που να αναφέρει τα επιτεύγματά σας. Η διατήρηση αυτού του εγγράφου θα σας δώσει τα «πυρομαχικά» που θα χρησιμοποιηθούν όταν ζητήσετε την αύξηση ή όταν αναζητήσετε νέα δουλειά. 

Δώστε έμφαση στην απόδοση της εργασίας σας . Όταν ζητάτε αύξηση, μην παραπονιέστε για τους λογαριασμούς σας που είναι υψηλοί ή για το τι κάνει κάποιος άλλος στην επιχείρηση, πρόκειται για την επίδοσή σας, κερδίζετε μια αύξηση αυξάνοντας τα χρήματα της εταιρείας, εξοικονομώντας χρήματα στην εταιρεία  ή να κάνοντας μια δουλειά που κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει. 

Εξετάστε το χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να γνωρίζετε τη διαδικασία με την οποία η εταιρεία σας δίνει τις αυξήσεις, είναι μια φορά στο τέλος του έτους για όλους ή δεν ακολουθεί κανένα χρονοδιάγραμμα. 

Διαλέξτε τη σωστή στιγμή. Η καλύτερη στιγμή για να ζητήσετε αύξηση είναι όταν βρίσκεστε σε ένα high point, όταν δηλαδή έχετε μόλις ολοκληρώσει επιτυχώς ένα μεγάλο project, έχετε λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα ή γενικά έχετε κάνει κάτι αξιοσημείωτο και σημαντικό. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.