REAL LIFE WORKING GIRL

Τα πιο συχνά λάθη στην αναζήτηση εργασίας


8 Ιουλίου 2020

Τα πιο συχνά λάθη στην αναζήτηση εργασίας

Όσο δύσκολη και αν είναι η αναζήτηση εργασίας σας, είναι πιθανό να την κάνετε ακόμα πιο δύσκολη από ό, τι θα έπρεπε. Γι αυτό και παρακάτω σας παραθέτουμε τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνετε όταν αναζητάτε μια νέα δουλειά.

Έχετε ένα βιογραφικό που εστιάζει σε λάθος πράγματα
 
Οι εργοδότες τείνουν να ενδιαφέρονται όχι μόνο για τα προσόντα ή ακόμη και την εμπειρία, αλλά και για το εάν έχετε νέες ιδέες. Έτσι όταν βλέπουν το βιογραφικό σας, ελπίζουν να βρουν τις κατάλληλες ενδείξεις.

Δεν έχετε συνοδευτική επιστολή

Μια καλογραμμένη συνοδευτική επιστολή, που προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη εργασία και την εταιρεία στην οποία υποβάλλετε αίτηση, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή του εργοδότη. Όταν παραλείψετε τη συνοδευτική επιστολή, απορρίπτετε την ευκαιρία να παράσχετε πρόσθετες πληροφορίες που προσφέρουν άλλοι. 

Στέλνετε «ανεπιθύμητα» βιογραφικά

Υπάρχουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κόσμο, αλλά πολλοί υποψήφιοι συνηθίζουν να στέλνουν βιογραφικά ακόμα και σε εταιρείες που δεν έχουν κενές θέσεις. Το σωστό είναι να στείλετε το βιογραφικό σας μόνο σε μια εταιρεία, όταν έχει κενή θέση που ταιριάζει στο προφίλ εργασίας σας. 

 Δεν γνωρίζετε την αγορά εργασίας

Ανεξαρτήτως του πόσο καιρό ψάχνετε για εργασία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι γίνεται στον κλάδο σας. Και αυτό γιατί με την ταχύτητα που τρέχουν πια οι εξελίξεις, τα πράγματα σίγουρα έχουν αλλάξει σε σχέση με την τελευταία φορά που ψάξετε για δουλειά.

 
Η σωστή αναζήτηση εργασίας είναι το κλειδί για να μπορέσετε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Προσανατολιστείτε στον τομέα που σας ενδιαφέρει και ελάτε σε επαφή με άτομα που εργάζονται εκεί. Προσπαθήστε να μην ξοδεύετε τον χρόνο σας αναποτελεσματικά και εστιάστε στον στόχο σας.   

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.