REAL LIFE WORKING GIRL

4 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε βαρεθεί τη δουλειά σας


22 Οκτωβρίου 2020

4 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε βαρεθεί τη δουλειά σας

Μερικοί μπορούν να καταλάβουν πολύ εύκολα ότι έχουν βαρεθεί τη δουλειά τους και ότι ήρθε η ώρα να την αλλάξουν, για άλλους όμως δεν είναι τόσο προφανές. 

Παρακάτω θα δείτε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι βαρεθήκατε την τωρινή σας δουλειά.

Φτάνετε πάντα καθυστερημένοι

Ο καθένας μπορεί να βιώσει κάποιες περιστάσεις, που να επηρεάζουν την άφιξη του στον χώρο εργασίας. Ωστόσο εάν τον τελευταία καιρό φτάνετε πάντα την τελευταία στιγμή, τότε ίσως θελήσετε να εξετάσετε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Η καθυστερημένη άφιξη στη δουλειά αποτελεί ένδειξη παραμέλησης και ένα σημάδι ότι πρέπει να επανεξετάσετε τις ανάγκες σας όσο αφορά την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εντοπίσετε και να εξετάσετε μόνοι σας τις αιτίες αυτής της συμπεριφοράς, προτού καταστρέψει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές σας.

Δεν έχετε φίλους στη δουλειά

Οι άνθρωποι που δεν έχουν σχηματίσει κάποιο είδος δεσμού ή φιλικής σχέσης με τους συναδέλφους τους είναι πιο πιθανό να μην είναι ευχαριστημένοι ή να έχουν βαρεθεί την τωρινή τους δουλειά. 

Η απουσία φίλων στην εργασία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακή συμπεριφορά, όπως αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία ή άσκημη ψυχολογία, οι οποίες είναι και οι δύο περιπτώσεις δυσλειτουργικών συμπεριφορών στον χώρο εργασίας.

Δεν είστε πλέον ο εαυτός σας

Εάν τον τελευταίο καιρό έχετε διαπιστώσει ότι δε νιώθετε ο εαυτός σας στη δουλειά, τότε ίσως έφτασε η στιγμή να την αλλάξετε. Και παρόλο που η σκέψη μπορεί να σας τρομάζει, είναι σημαντικό να βρείτε μια δουλειά που να σας εκφράζει, γιατί το αντίθετο μπορεί να είναι επιζήμιο για τη ψυχική σας υγεία. 

Σας λείπει το πάθος

Τα περισσότερα πρωινά δεν ξυπνάτε με αίσθημα ενθουσιασμού. Αυτό το συναίσθημα που είχατε όταν αρχίσατε να εργάζεστε, έχει πλέον φύγει και ο λόγος είναι ότι μάλλον έχετε βαρεθεί την τωρινή σας δουλειά. Ίσως λοιπόν έφτασε η στιγμή να αναζητήσετε κάτι καινούριο, γιατί εάν δεν κάνετε αυτό που αγαπάτε, δεν θα αξιοποιήσετε ποτέ τις πραγματικές σας δυνατότητες. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.