Μπορούν τα τατουάζ να γίνουν εμπόδιο στο να βρείτε μια δουλειά;

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020

Ενώ πολλοί ανησυχούν πως ένα τατουάζ θα μπορούσε να επηρεάσει τις πιθανότητες να βρουν δουλειά, η πραγματικότητα είναι, πως στις περισσότερες περιπτώσεις, το να έχει κάποιος τατουάζ δεν επηρεάζει καθόλου τις ευκαιρίες του στην εύρεση εργασίας. 

Αυτό είναι το συμπέρασμα μία νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Human Relations, για τη σχέση ανάμεσα στα τατουάζ, το εισόδημα και την εργασία στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές πίσω από τη μελέτη ρώτησαν 2.064 ανθρώπους από όλη την Αμερική για τα τατουάζ, το εισόδημα, τους μισθούς και την κατάσταση εργασίας τους, αλλά και για την ποιότητα της ζωής τους. 

Η έρευνα βρήκε πως τα τατουάζ παραμένουν δημοφιλή, περισσότερο στις γυναίκες παρά στους άντρες. Το 23% των αντρών είπαν πως είχαν τουλάχιστον ένα τατουάζ, ενώ σχεδόν το 37% των γυναικών είχαν επίσης τουλάχιστον ένα. Επίσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το να έχει κανείς τατουάζ δεν συνδέεται καθόλου με εργασιακές διακρίσεις ή χαμηλότερους μισθούς - και δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει ένα τατουάζ, πολλά τατουάζ ή αν είναι εμφανή. 

Μάλιστα, φαίνεται πως είχαν και ένα ελαφρώς θετικό αντίκτυπο. Εκείνοι με τατουάζ δούλευαν λίγες περισσότερες ώρες και μέρες από αυτούς που δεν είχαν, σύμφωνα με τη μελέτη, και το ότι είχαν τατουάζ φαίνεται πως έκανε την εύρεση εργασίας για μερικούς άντρες, πιο εύκολη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα