REAL LIFE WORKING GIRL

4+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν παραιτηθείτε


15 Απριλίου 2021

4+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν παραιτηθείτε
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να εγκαταλείψουν μια δουλειά, επειδή είναι μια δύσκολη διαδικασία που γεννά συχνά τον φόβο της αβεβαιότητας, της οικονομικής αστάθειας και των αμφιβολιών. 

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να εγκαταλείψουν μια δουλειά, επειδή είναι μια δύσκολη διαδικασία που γεννά συχνά τον φόβο της αβεβαιότητας, της οικονομικής αστάθειας και των αμφιβολιών. 

Όμως εάν αποφασίσετε να παραιτηθείτε μπορεί να γίνει πιο εύκολο εάν συμπεριφερθείτε σωστά μέχρι να φύγετε. 

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την ανασφάλεια, να συντονίσετε το μυαλό σας με τα θετικά και να εστιάσετε στην έναρξη μιας νέας εργασίας.

Προσφέρετε τη βοήθεια σας

Η παραίτησή σας μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός για τους συναδέλφους σας, ειδικά αν έχετε αρκετές αρμοδιότητες.  Στόχος σας είναι να εγκαταλείψετε την εταιρεία χωρίς να δυσκολέψετε τη ζωή των συναδέλφων σας.

Προσφέρετε τη βοήθειά σας στην εκπαίδευση ενός νέου υπαλλήλου και κάντε το καλύτερό σας για να τον βοηθήσετε να καταλάβει τη δουλειά σε  πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν η εργασία σας είναι αγχωτική, δύσκολη και σημαντική, μπορείτε να γράψετε έναν μικρό οδηγό για να αποφύγετε τα προβλήματα.

Καθαρίστε τον υπολογιστή και αποθηκεύστε τα απαραίτητα αρχεία

Δεν είστε εγκληματίας, αλλά όταν αφήνετε μια δουλειά είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Μην ξεχάσετε να διαγράψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης.  Εάν τα έργα σας έχουν γίνει μέρος της πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας σας, μπορείτε να ζητήσετε από το αφεντικό σας αντίγραφο.

Ξεκινήστε να αφαιρείτε τα προσωπικά σας πράγματα από το χώρο εργασίας 

Σήμερα πολλοί υπάλληλοι γραφείου περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στη δουλειά. Γι 'αυτό το περιβάλλουν με λουλούδια, αγοράζουν ορθοπεδικές καρέκλες και άλλα πράγματα, επειδή θέλουν η ζωή γραφείου τους να είναι πιο άνετη και υγιεινή.

Εάν έχετε ήδη ενημερώσει το αφεντικό σας ότι θα φύγετε, τότε σιγά σιγά μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε τα πράγματα από το χώρο εργασίας σας. Εάν αποφασίσετε να το αφήσετε την τελευταία στιγμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεχάσετε κάτι.

Μην αισθάνεστε ένοχοι για την απόφασή σας

Οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια στη δουλειά τους αρχίζουν συνήθως να υποφέρουν από το αίσθημα ενοχής. Πιστεύουν ότι η απόφασή τους δεν θα αρέσει στους συναδέλφους τους.

Μέχρι να περάσουν οι ημέρες και να φύγετε, αισθάνεστε σαν το ψάρι έξω από το νερό, επειδή συνειδητά καταλαβαίνετε ότι δεν είστε πλέον μέλος της ομάδας. Όμως αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εστιάστε στη μελλοντική σας δουλειά και να δείτε τη θετική πλευρά της απόφασή σας. 

Αντισταθείτε στην επιθυμία να παλιές παρεξηγήσεις με συναδέλφους

Σχεδόν κάθε άτομο έχει τόσο φίλους όσο και εχθρούς στη δουλειά, διότι είναι αδύνατο και να αρέσετε σε όλους. Ακριβώς επειδή μόλις δώσατε την παραίτησή σας, δεν σημαίνει ότι είναι η τέλεια στιγμή για να ασχοληθείτε με κάποιες παρεξηγήσεις που μπορεί να έχουν συμβεί παλαιότερα.  Είναι καλύτερο και ασφαλέστερο να αφήσετε τις μνησικακίες και να συγχωρήσετε όλους τους «εχθρούς» σας. 

Τέλος να θυμάστε ότι η παραίτησή σας έχει πολλά πλεονεκτήματα και ότι η νέα δουλειά θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τις πραγματικές σας δυνατότητες και να ξεκινήσετε μια νέα ζωή. Η επιτυχία της μελλοντικής σας δουλειάς εξαρτάται από τις σκέψεις που κάνετε σήμερα. Και να θυμάστε πως οι αλλαγές είναι πάντα προς το καλύτερο.

Δείτε επίσης: Νεαρή φωτογράφος αποτυπώνει την διπολική διαταραχή της μέσα από 10 συγκλονιστικές φωτογραφίες 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits