REAL LIFE WORKING GIRL

Η περίεργη μέθοδος ενός ανθρώπου που περνά τις ημέρες του περπατώντας για να είναι πιο παραγωγικός


7 Οκτωβρίου 2021

Η περίεργη μέθοδος ενός ανθρώπου που περνά τις ημέρες του περπατώντας για να είναι πιο παραγωγικός

Φανταστείτε να αφιερώνατε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας σε μεγάλες βόλτες με σκοπό να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Κι όμως ακριβώς αυτό κάνει ο Craig Mod, ένας νέος συγγραφέας που ζει στην Ιαπωνία.

Ο Craig συνήθως εργάζεται (γράφοντας) τη νύχτα και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρες περπατάει, γιατί με αυτό τον τρόπο αυξάνει την παραγωγικότητά του. Προφανώς δεν μπορούμε όλοι να περπατάμε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και μετά να επιστρέφουμε σπίτι και να δουλεύομυε για τέσσερις ώρες. Αλλά η περίεργη φιλοσοφία του Craig σχετικά με την παραγωγικότητα περιέχει χρήσιμους τρόπους για να ξανασκεφτείτε το πώς να οργανώνετε τον χρόνο σας. 

jenny.gr

Ας δούμε τις συμβουλές του Craig για το πώς να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας

Δημιουργήστε κανόνες

Σε κάθε περίπατο ο Craig θέτει διαφορετικούς κανόνες. Ένας κανόνας που έχει στις βόλτες του είναι να μην χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή podcast.

Πειραματίστηκε επίσης και με έναν άλλο κανόνα που έλεγε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία μόνο για να ηχογραφήσει τους ήχους της βόλτας του. Ακόμα κι αν ο περίπατός του τελείωνε αργά και ήταν κουρασμένος, έπρεπε να ακούσει τις ηχογραφήσεις του πριν κοιμηθεί. 

Οι κανόνες δημιουργούν όρια. Τα όρια παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα και σας βοηθούν να ολοκληρώσετε πιο εύκολα τις δουλειές σας. Από την άλλη μεριά η ρουτίνα μας κάνει να βαριόμαστε και να αναβάλλουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για αύριο.

Σταματήσετε να κάνετε κάτι που έχετε συνηθίσει ως τώρα

Σε μια προγραμματισμένη βόλτα, ο Craig σταμάτησε για δύο ολόκληρους μήνες να κάνει οποιαδήποτε τηλεφωνήματα.

Φυσικά οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτό δεν έχετε την πολυτέλεια να κρυφτείτε σε μια σπηλιά για δύο μήνες και να μην μιλάτε με κανέναν.

Θα μπορούσατε όμως να σταματήσετε για λίγο καιρό μια άλλη συνήθειά σας για να δείτε τι θα σας συμβεί. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να μην κοιτάτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα μήνα και να εστιάσετε σε κάτι άλλο, πιο δημιουργικο.  

Επιλέξτε μια μορφή θεραπείας για να είστε παραγωγικοί

Η παραγωγική δουλειά είναι εξαντλητική. Βρείτε λοιπόν κάτι που σας χαλαρώνει, όπως ο διαλογισμός, και θα διαπιστώσετε πως θα νιώθετε πιο παραγωγικοί.

Περπατήστε

Ο Craig Mod κατάλαβε ότι οι περίπατοι είναι συνυφασμένοι με την παραγωγικότητα και αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Ο περίπατος είναι ο πρόδρομος μιας κατάστασης που μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο παραγωγικοί από ποτέ. Οι βόλτες είναι μέρος της δουλειάς. Και αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία του ο Craig για την παραγωγικότητα.