REAL LIFE WORKING GIRL

Αυτά καλό είναι να μη λέγονται: Μικροπρεπείς φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε στη δουλειά


The Jennettes

26 Οκτωβρίου 2021

Αυτά καλό είναι να μη λέγονται: Μικροπρεπείς φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε στη δουλειά

Όλοι θέλουμε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους μας, σωστά; Να επικοινωνούμε ωραία μαζί τους, να μιλάμε με ειλικρίνεια, να περνάει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα η μέρα στη δουλειά. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτό, είναι να προσέχουμε τα λόγια μας.

Παρακάτω, θα δείτε ορισμένες μικροπρεπείς φράσεις που καλό είναι να αποφεύγετε. Και επειδή πάνω απ’ όλα θέλουμε να είστε σωστοί συνάδελφοι, θα σας δώσουμε τις καλύτερες εναλλακτικές.

«Όπως έχω ξαναπεί…»

Αν λέτε συχνά αυτήν τη φράση, ή επισημαίνετε διαρκώς πράγματα που έχετε ξανατονίσει, μάλλον εσείς κάνετε κάτι λάθος. Ίσως δεν περνάτε το μήνυμά σας όπως θα έπρεπε, για το να ξεχνούν όλοι εύκολα. 

Είναι προτιμότερο να κάνετε μία διακριτική υπενθύμιση, αντί να επαναλαμβάνεστε με αγένεια.

«Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι…»

Καλύτερα να μιλάει ο καθένας για τον εαυτό του. Χρησιμοποιώντας α’ πληθυντικό, δείχνετε ότι θέλετε απλώς να κρυφτείτε πίσω από άλλους, γιατί δεν έχετε το θάρρος της γνώμης σας. 

«Προφανώς»

Καταρχάς, αυτό που είναι προφανές για εσάς, δεν είναι προφανές για άλλους. «Δεν το ήξερες αυτό;», «Μα πώς σου ξέφυγε;» - υποτιμάτε άθελά σας, ίσως, τη νοημοσύνη των γύρω σας. Ας είστε πιο ευγενικοί και ας ενημερώσετε τους συναδέλφους σας, χωρίς να τους κρίνετε. «Δεν ξέρω αν το ξέρεις», «Ίσως δεν το είχαμε πει αλλά…», είναι οι ιδανικές εναλλακτικές.

jenny.gr