REAL LIFE WORKING GIRL

Οι 4 νέοι κανόνες στην αναζήτηση δουλειάς που ακυρώνουν ξεπερασμένες αντιλήψεις


10 Νοεμβρίου 2021

Οι 4 νέοι κανόνες στην αναζήτηση δουλειάς που ακυρώνουν ξεπερασμένες αντιλήψεις

Ήρθε η ώρα της ανανέωσης και του φρεσκαρίσματος σε όλα όσα ξέραμε για τη συνέντευξη και τι βάζουμε στο βιογραφικό.

«Να βάλω οπωσδήποτε σακάκι», «να φτιάξω βιογραφικό που να αποτελείται μόνο από 1 σελίδα». Μερικοί κλασικοί κανόνες που γνωρίζαμε και ακολουθούσαμε συνήθως πιστά, κάθε φορά που στέλναμε ένα βιογραφικό ή όταν μας καλούσαν για συνέντευξη.

Αν και ο τρόπος διαχείρισης είναι υποκειμενικός, δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε, γιατί οι κοινωνικές εξελίξεις μας επιτρέπουν να είμαστε περισσότερο ο εαυτός μας και να μην ακολουθούμε απαρχαιωμένες πεπατημένες. Και όπως ξέρουμε άλλωστε, δεν θα μας βοηθήσουν οι συμβουλές από φίλους και οικογένεια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μερικές φρέσκιες στρατηγικές κινήσεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας.

Στέλνουμε μέιλ και όχι γράμμα

Αν και οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε συνηθίσει να επικοινωνούμε μέσω μέιλ, δεν ισχύει το ίδιο για όλους. Συμβάλουμε στη διάσωση του περιβάλλοντος και ξεχνάμε χαρτιά και οτιδήποτε μη eco friendly. Δείχνουμε την καλή μας διάθεση και την πρόθεση μέσα από ένα ευγενικό μέιλ που δεν ξεπερνά τα όρια.

Ενδιαφέρον βιογραφικό (και όχι 1 σελίδα)

Αν και το ένα δεν αναιρεί το άλλο, δεν υπάρχει λόγος να επικεντρωθούμε τόσο στην έκταση, όσο στην παρουσίαση. Ο σκοπός είναι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όλα όσα έχουμε πετύχει και τα δυνατά μας σημεία.

Ντυνόμαστε στο πνεύμα της εταιρίας

Αν δεν μας ταιριάζει το concept σακάκι και pencil φούστα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε το στιλ μας προκειμένου να προσαρμοστούμε στη νέα δουλειά. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να μελετήσουμε την εταιρία και το στιλ της. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι δεν υπάρχει dress code σε κάθε επάγγελμα. Αρκεί να μην βάλουμε παντόφλες και φόρμες.

Δεν καλύπτουμε πια τα τατουάζ

Ας μην γελιόμαστε, ανήκουμε σε μία γενιά όπου τα τατουάζ είναι η πλειοψηφία και εκφράζει τα πιστεύω πολλών ανθρώπων. Έχουμε ξεπεράσει πια την εποχή που τα τατουάζ ήταν δείγμα αλητείας και αντιεπαγγελματισμού. Δεν κρύβουμε την προσωπικότητά μας και δεν ντρεπόμαστε για όλα όσα υποστηρίζουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash