Είναι η πρώτη Δευτέρα του 2022 και μάλλον η φράση «νέα χρονιά, νέα εγώ» έχει περάσει από το μυαλό σας. Είναι κλισέ, είναι κάπως αστείο γιατί συνήθως δεν αλλάζουμε, αλλά οι περισσότεροι έχουμε σκεφτεί ότι το ξεκίνημα του έτους θα λειτουργήσει σαν μία μορφή αναγέννησης.
Μήπως ήρθε η ώρα αυτή η αναγέννηση να μη γίνει στον τομέα της διατροφής και της γυμναστικής, αλλά της δουλειάς; Παρακάτω, θα δούμε 3 τρόπους να σταματήσουμε να είμαστε τόσο καλοί με όλους στη δουλειά – γιατί η καλοσύνη δεν είναι πλεονέκτημα, αντίθετα με όσα πιστεύαμε. Ας είμαστε, απλά, ευγενικοί.
Η καλοσύνη γεννά αβεβαιότητα
Το ευγενικό πρόσωπο των καλών ανθρώπων χάνεται, όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Αν συναντήσουν άτομα που δεν είναι εξίσου ευγενικά και καλόψυχα, που δεν αναγνωρίζουν τις χειρονομίες τους ή είναι αγχωμένα, διαλύονται. Η ομάδα τους, τότε, αναζητά τρόπους να διαχειριστεί την κατάσταση.
Αντίθετα, οι ευγενικοί άνθρωποι δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες. Εξακολουθούν να έχουν τον σεβασμό των άλλων, δε χάνουν την ψυχραιμία τους. Παραμένουν έμπιστοι κι ασκούν επιρροή, ανεξάρτητα από τη θέση τους.
Οι καλοί άνθρωποι θέλουν να γίνονται συμπαθείς
Παρότι η καλοσυνάτη κι η ευγενική συμπεριφορά έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, τα κίνητρα των ατόμων πίσω από αυτές, διαφέρουν.
Οι καλοί άνθρωποι, παίρνουν προσωπικά τη γνώμη των άλλων. Φέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να γίνουν αρεστοί, ειδικά μπροστά σε άτομα που θεωρούν σημαντικά.
Οι ευγενικοί, από την άλλη, έχουν προτεραιότητα το τι μπορούν να δώσουν κι όχι τι έχουν να πάρουν από τους άλλους. Έχουν ενσυναίσθηση και κατανοούν τις ανάγκες των άλλων, ενώ κάνουν την ομάδα τους να νιώθει ασφαλής.
Η καλοσύνη επιβραδύνει την πρόοδο
Οι καλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βγουν από το comfort zone τους και σπάνια εκφράζουν απόψεις που θα δυσαρεστήσουν τους προϊσταμένους τους. Προτιμούν να έχουν την εύνοιά τους και να μην υπερασπιστούν την άποψή τους, παρά να βρεθούν σε άβολη θέση. Με αυτόν τον τρόπο, μένουν παθητικοί και η ομάδα τους βιώνει τις συνέπειες.