REAL LIFE WORKING GIRL

2 απλά ψυχολογικά tricks για να είσαι ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος του γραφείου


JTeam

9 Νοεμβρίου 2023

2 απλά ψυχολογικά tricks για να είσαι ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος του γραφείου
Unsplash
Θέλεις να σε συμπαθούν όλοι; Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Σε κάθε γραφείο υπάρχει αυτός ο άνθρωπος που συμπαθούν όλοι. Τον λατρεύει ο διευθυντής, αλλά όχι επειδή είναι «παιδί για όλες τις δουλειές». Ξέρει τα προσωπικά όλων των συναδέλφων επειδή τον συμπαθούν και τον εμπιστεύονται, όχι από κουτσομπολιό. Βάζει όρια, τα οποία σέβονται – σέβεται κι εκείνος τα όρια των άλλων.

Κάποιοι πιστεύουν ότι για να γίνεις ο αγαπημένος του γραφείου, πρέπει να κάνεις διαρκώς δημόσιες σχέσεις. Ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Stanford, Ματ Έιμπαχαμς, εξήγησε στο CNBC ότι αυτό είναι μεγάλος μύθος. Μάλιστα, τόνισε πως «πρέπει να είσαι ικανός, αλλά πάντα διαθέσιμος. Όχι να κάνεις μόνο πλάκα, να κάθεσαι και να μη δουλεύεις».

Υπάρχουν 2 tricks που θα σε βοηθήσουν – δεν είναι όσο ακατόρθωτο νομίζεις.

Να θυμάσαι τις fun προσωπικές λεπτομέρειες των άλλων

«Οι αγαπημένοι του γραφείου είναι καλοί στο να θυμούνται μοναδικά πράγματα για τους άλλους, πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με δουλειά», είπε ο Έιμπραχαμς. Για παράδειγμα, μπορείς να ρωτήσεις πώς πήγε μία μετακόμιση, πώς είναι η ζωή με καινούργιο κατοικίδιο – τέτοιες λεπτομέρειες. Έτσι, κάνεις τους συνεργάτες σου να νιώθουν ότι τους προσέχεις.

Να λες μπράβο

Συνήθως, ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος του γραφείου, είναι αυτός που αναγνωρίζει τα επιτεύγματα των άλλων. Δίνει τα εύσημα εκεί που πρέπει, δίνει συγχαρητήρια σε προαγωγές και δεν ζηλεύει.